Αναβάτης Ιανουάριος 2017 – Σπύρος Δ. Καψοκαβάδης

Αναβάτης Ιανουάριος 2017 – Σπύρος Δ. Καψοκαβάδης

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μία φορά κι έναν καιρό…, κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία μου…, από πολύ μικρός, έκανα ένα σωρό επαγγέλματα για ν’ αποκτήσω πάσι θυσία το πρώτο μου δίκυκλο!!!

%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b7%cf%82 %cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%b9

Τα χρόνια πέρασαν και το 1975, απέκτησα επιτέλους το πρώτο “μηχανοκίνητο” δίκυκλο, ένα Kawasaki Avenger 350 (διχρονάρα !!!) μεταχειρισμένο, ήταν να γίνει η αρχή… και ακολούθησε το 1976, ένα GT 250 Ram Air της Suzuki (ολοκαίνουργιο!!!) το οποίο δυστυχώς είχε άδοξο τέλος…, ευτυχώς μόνο αυτό…!!!

suzuki-gt-250-ram-air-systemsuzuki-gs-400

Ήτανε πολύ δύσκολα χρόνια για τους “εραστές ” της μοτοσυκλέτας, “πέτρινα” στην κυριολεξία, εποχές όπου οι 2 τροχοί αποτελούσαν στίγμα και χαρακτηριζόσουν ως τουλάχιστον περιθωριακός! Η ζωή μου όμως ήταν αδιανόητη χωρίς μοτό και το Ram Air, διαδέχτηκε ένα Suzuki GS 400 (το λογότυπο αυτό πάντα με κυνηγούσε ή ήταν προφητικό – έτσι τουλάχιστον δείχνει η μετέπειτα μοτοσυκλετιστική μου ζωή) με το οποίο ξεκίνησα ουσιαστικά να κολλάω και το μικρόβιο του τουρισμού. Πολύ σύντομα το Suzuki έμοιαζε λίγο κι έτσι αντικαταστάθηκε από το Super Bike  της εποχής, ένα Kawasaki GPZ 550 του 1981.

kawasaki-gpz-550

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, ήμουν στην Αμερική όταν πρωτοκυκλοφόρησε κι έπαθα τέτοιο σοκ μόλις το είδα, που το παρήγγειλα αμέσως (αυτό θα πει κεραυνοβόλος έρωτας) και με περίμενε στην Ελλάδα όταν γύρισα. Πολλά χλμ. πλέον, ανεπανάληπτες διαδρομές, απίστευτες εικόνες, μοναδικές εμπειρίες  αλλά πολύ μοναχικά τα ταξείδια… και κάπου εκεί μπήκε στη ζωή μου η “μαμά” Λ.Ε.ΜΟ.Τ. (Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλεττιστών Τουρισμού γιατί έτσι ήταν η επωνυμία της τότε), που αποτέλεσε για μένα το Α και το Ω, η “μοτοσυκλετομάνα” ολόκληρης της Ευρώπης με 1.300 ενεργά μέλη, διψασμένα για ταξείδια, εκδηλώσεις, αγώνες και ατελείωτες στιγμές “φάτεν – πχίτεν” και μιά παρένθεση εδώ, το GPZ έδωσε τη θέση του σ’ ένα Kawasaki KLR 650 κι έτσι πιά, το ελεύθερο camping και οι χωμάτινες διαδρομές, μπήκαν κι αυτές στη ζωή μου.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, τις Πανελλήνιες Συγκεντρώσεις της, τα Αττικά Enduro, το άπιαστο όνειρο του μοτοσυκλετιστικού τουρισμού στο εξωτερικό (εδώ δεν υπήρχε στην Ελλάδα καλά – καλά), το αποκούμπι όλων μας Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή, μιά μεγάλη και απίστευτα ενωμένη οικογένεια (σ’ ευχαριστώ “μαμά ΛΕΜΟΤ”…)!

kawasaki-klr-650

Την πρώτη μου BMW την απέκτησα το 1991 στην Κύπρο, εντελώς στο ξεκάρφωτο, παρακεινούμενος από τον αγαπημένο μου φίλο Αντωνάκη (BMW K 110 RS), με την ατάκα: ” Πάρε μια BMW κι αν δε σ’ αρέσει, την πουλάς στην Ελλάδα”.

bmw-r-100-gs-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%84

Κι αυτό  έγινε τελικά (μόνο που δεν την πούλησα στην Ελλάδα γιατί δεν μου άρεσε…), ήρθε λοιπόν στην κατοχή μου, ένα R 100 GS (η προφητεία που λέγαμε…) κι έχασα το φως μου!!!

bmw-r-100-gs

Επί 5 ολόκληρα χρόνια χόρτασα βουνά, λαγκάδια, λίμνες και ποτάμια, μ’ εκείνο το απίστευτο γουργούρισμα του Boxer κάτω από τα πόδια μου, του μοναδικού αυτού κινητήρα που κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ο μόνος που χαρακτηρίζει / αντιπροσωπεύει τη “Γαλάζια Έλικα” και κάποια στιγμή ζώντας στη Γερμανία, βρέθηκα σε τετ – α – τετ με την τότε “Ναυαρχίδα” των Boxer, R 1100 GS και φαντάζομαι πως καταλαβαίνετε τη συνέχεια…

bmw-r-1100-gs-1bmw-r-1100-gs-arctic-circle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

imola

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Και το 1999 πια, ήρθε  η πολυπόθητη επιστροφή στην πατρίδα και η πρώτη επαφή με το BMW Riders Club Hellas!

000032z1

Mια καινούργια σελίδα ήρθε να προστεθεί στο βιβλίο της ζωής μου, με νέους και μετέπειτα αγαπημένους φίλους, γεμάτη με καινούργια χρώματα κι αρώματα, εικόνες κι εμπειρίες, χαρές και λύπες (γιατί όλα είναι μέσα στη ζωή κι απ’ αυτά μαθαίνουμε και ωριμάζουμε, συγχωρούμε και αποδεχόμαστε), αξημέρωτα γλέντια και ατελείωτα χλμ. μέσα στην υπέροχη Ελλάδα μας και έξω απ’ αυτήν!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια και 190.000 χλμ. με τη μεγάλη μου αγάπη, μα δυστυχώς ήρθε η ώρα του αποχωρισμού κι ένας νέος έρωτας γεννήθηκε (μεγάλος και τολμηρός, γεμάτος πάθος και συγκινήσεις, άγριος και απρόβλεπτος)…., το όνομά της: R 1200 GS ADVENTURE…, μια κολόνια που το υπέροχο άρωμά της, κρατάει ακόμα…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα 17 ολόκληρα χρόνια που έχω ήδη περάσει μέσα στο Club και που ελπίζω κι εύχομαι να περάσω και πολλά – πολλά ακόμα δε θα τα άλλαζα με τίποτα!!! Και αν γύριζα το χρόνο πίσω θα έκανα τα πάντα για να ιδρυόταν αυτή η Λέσχη νωρίτερα!

dsc_0128

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου όχι τόσο για τον τίτλο του μοτοσικλετιστή του μήνα όσο για την τιμή που μου κάνατε ν’ αποτελείτε μέρος της ζωής μου, συνταξιδιώτες μου κι αγαπημένοι φίλοι!

Να είμαστε όλοι γεροί, με πολλά, καλά, όρθια κι απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!!!!

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2017 !