Ο Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 Γιούρκας Σεϊταρίδης γράφει για την Λέσχη μας!

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 Γιούρκας Σεϊταρίδης γράφει για την Λέσχη μας!


Ξεκίνησα να οδηγώ μηχανή σχετικά αργά,στα 33.Λόγω ποδοσφαίρου απαγορευόταν να οδηγώ ή ακόμη και να είμαι αναβάτης σε μηχανή.
H πρώτη μου μηχανή ήταν ένα σκούτερ τρίκυκλο διότι μπορούσα να το οδηγήσω με δίπλωμα αυτοκινήτου, αφού ακόμη δεν είχα δίπλωμα μηχανής, και επίσης με εξυπηρετούσε στις καθημερινές μου υποχρεώσεις. 


Μετά από ένα χρόνο περίπου και αφού είχα βγάλει και το δίπλωμα μηχανής,αγόρασα ένα bmw gs 1200 adventure.
Εδώ θα πρέπει να πω ότι όταν το έβλεπα να κυκλοφορεί στους δρόμους στην αρχή δε μου άρεσε καθόλου ???.
Σε μία επίσκεψή μου στην αντιπροσωπεία της BMW,γνώρισα το Νίκο Σπανό,ο οποίος μου πρότεινε να πάω σε κάποιο από τα σεμινάριά του. 


Από αυτήν τη γνωριμία ξεκίνησε και η αγάπη μου για τα ταξίδια με τις μηχανές και ιδιαίτερα τα ταξίδια εκτός δρόμου. 
Nα τονίσω ότι με τέτοιου είδους σεμινάρια,είτε πατάς άσφαλτο είτε χώμα,μαθαίνεις πραγματικά να οδηγείς και ανακαλύπτεις τις πραγματικές δυνατότητες της μηχανής σου!


Η επαφή με τη φύση,τα τοπία,οι μυρωδιές,η οδήγηση στα βουνά,τα εμπόδια,οι δυσκολίες,τα άγρια ζώα,τα μέρη στα οποία μπορείς να φτάσεις με τη μηχανή,
τα πανέμορφα τοπία και χωριά που ανακαλύπτεις,η αίσθηση ελευθερίας,ο απλός και φιλόξενος κόσμος που γνωρίζεις,είναι κάτι που θα σε κάνει να θες να το ζήσεις ξανά και ξανά!



Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μία πανέμορφη χώρα,με τόσα όμορφα μέρη και άλλα τόσα που ακόμη δεν έχουμε επισκεφτεί....
Καλή παρέα που να ακολουθεί και χρόνος χρειάζεται,γιατί πολλές φορές το «κουράζουμε» όσον αφορά την οργάνωση του ταξιδιού...πάρε τα απαραίτητα,φόρα τον εξοπλισμό σου και ξεκίνα,όπου και να φτάσεις με τη μηχανή σου,θα έχεις περάσει όμορφα,θα έχεις δει νέα μέρη και θα έχεις αποκτήσει νέες εμπειρίες και φίλους!!!!



Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι για να «ξεφύγεις» από την καθημερινότητά σου.
Ακόμη και μία βόλτα με τη μηχανή στο κέντρο της Αθήνας ή κάπου παραλιακά με τη θάλασσα δίπλα σου,σε κάνεις να ξεχνάς τα πάντα και απλά να απολαμβάνεις τη βόλτα σου. 



Η νέα πρόκληση που περιμένω πως και πως είναι στη Μογγολία, μία εμπειρία ζωής, ο γύρος της Μογγολίας εκτός δρόμου.
'Εχω πολλά μέρη στο μυαλό μου στα οποία θέλω να ταξιδέψω με τη μηχανή (Αφρική,Νορβηγία,Ισλανδία είναι μερικά από αυτά) ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία και να έχω το χρόνο να τα επισκεφτώ με τους φίλους μου.
και με το «transformer”μου,όπως αποκαλώ το αγαπημένο μου BMW GS ADVENTURE!!!

Καλές βόλτες εύχομαι σε όλους και πάντα να φοράμε το ΚΡΑΝΟΣ μας!!!
 
Γιούρκας Σεϊταρίδης