Αναβάτης Νοέμβριος 2018 – Δημήτρης Φούντας

Αναβάτης Νοέμβριος 2018 – Δημήτρης Φούντας

Να μαι και εγώ, να που ήρθε και η δικιά μου σειρά για μέλος του μήνα, κάτι που το θεωρώ μεγάλη μου τιμή.

Όπως τα περισσότερα παιδάκια όταν κάναμε ποδήλατο κάναμε το γνωστό σε όλους μας βρουμ βρουμ και στρίβαμε τον δεξί μας καρπό προς τα κάτω κάνοντας ότι είναι γκάζι από μηχανή.

Η πρώτη μου επαφή με μηχανάκι ήταν ένα καλοκαίρι στην Αρτα σε διακοπές με ένα Honda Chally, κάνοντας βόλτες μέχρι την πλατεία του χωρίου. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, σε ηλικία 13 με 14 χρονών. Μετά από λίγο καιρό στα  15 μου ήρθε το πρώτο scooter της Peugeot ενα 50αρη Speedake αν θυμάμαι καλά. Χαρές πανηγύρια αλλα μετά απο λίγο έπρεπε να το αποχωριστώ λόγω σπουδών του αδερφού μιας και θα το είχε περισσότερο ανάγκη για μετακίνηση.

Ετσι μετά από 1 χρόνο περίπου ήρθε το πρώτο μου παπί ,Honda Asrea Grand το διπλοφάναρο που έλεγαν. Περάσαμε ολη την εφηβεία μαζί , με πολλές αναμνήσεις αλλα πλέον είχαμε μεγαλώσει και το να μοιράζεσαι με τον αδερφό (να του παίρνεις δηλαδή) το Transalp του ήταν  λίγο  μπέρδεμα.

Ετσι το 2004 ήρθε το CBF  600 να μας βάλει στην οικογένεια της μοτοσυκλέτας πια. Και κάπου εκεί γνωρίζω την λέσχη σε μια εκδρομή το 2006 (πάλι από τον αδερφό από πίσω που παρόλο του σπάω τα … τον αγαπώ πολύ) . Ο αδερφός ήδη κάτοχος ενος BMW R 1200 ST ενά πολύ όμορφο και ιδιαίτερο μηχανάκι. Βλέποντας όλα αυτά, το πολύ καλό κλίμα στη παρέα, την οδική συμπεριφορά αλλά και όλους τους τότε άγνωστους που πλέον είναι φίλοι για μια ζωή πήρα την απόφαση να πάρω και εγω ένα BMW 1200 GS .

Οι εκδρομές με τη λέσχη κοντινές η μακρινές  μπήκαν στην ζωή μου όπως και πολλοί σπουδαίοι φίλοι και συνοδοιπόροι. Κάπου εκεί ήρθε και ενα R6 για χρήση πίστας ,για να φεύγει εκεί μέσα όλη η ένταση και η τρέλα.

Καλά χιλιόμετρα να έχουμε όλοι και τα λέμε στο γνωστό σημείο και φυσικά στους δρόμους …