Στην παραγωγή ο boxer των 1.800cc

Στην παραγωγή ο boxer των 1.800cc

Το γεγονός πως η BMW είχε στα πλάνα της να εισάγει έναν τεράστιο δικύλινδρο boxer στη γκάμα των μοντέλων της, το γνωρίζαμε πολύ νωρίτερα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η BMW, άρχισε να εμφανίζει τον πρωτότυπο κινητήρα της μέσω διαφόρων custom builders ανά τον κόσμο, με στόχο να δημιουργήσουν ξεχωριστές μοτοσυκλέτες με αυτόν σε πρώτο πλάνο. Ένας πραγματικά ενδιαφέρον τρόπος, αντί απλά να τον έχει τοποθετημένο σε μια βάση στα διεθνή σαλόνια. Η Birdcage και η Departed R18 ήταν οι μοτοσυκλέτες που προέκυψαν απ’ την δουλειά της Revival Cycles στην πρώτη περίπτωση και της Custom Works Zon στη δεύτερη. Όμως και στις δύο περιπτώσεις, η BMW δεν είχε αναφερθεί καθόλου για το ποιες μοτοσυκλέτες στο μέλλον θα χρησιμοποιούν τον νέο boxer κινητήρα της, ούτε για το πότε θα περάσει στην παραγωγή.

Τα νέα για την παρουσίαση ενός νέου concept, απ’ την ίδια την BMW αυτή τη φορά, έρχονται απ’ τον αντιπρόεδρο πωλήσεων και μάρκετινγκ της βαυαρικής εταιρείας, Tom Resch. Σε δηλώσεις του ανέφερε: “Απ’ την Birdcage γίνεται αντιληπτή η εκλεπτυσμένη δουλειά της Revival Cycles και αναδεικνύει τέλεια τον μεγάλο μας (σε διαστάσεις και κυβισμό) boxer. Μετά την R18 Departed, ηBirdcage ήταν η δεύτερη custom που δημιουργήθηκε έχοντας ως βάση τον πρωτότυπο κινητήρα μας και στα μέσα του 2019 η BMW Motorrad θα παρουσιάσει το δικό της concept. Ο αντιπρόεδρος έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Θα δημιουργηθεί μια σειρά από cruiser μοτοσυκλέτες που θα παρουσιαστούν μέσα στο 2020.”

Η νέα σειρά των cruiser μοτοσυκλετών θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη BMW καθώς θα διευρύνει περαιτέρω τη γκάμα της. Με αυτή την κίνηση, στοχεύει περισσότερο στο αμερικάνικο κοινό, αφού η cruiser κατηγορία έχει ιδιαίτερη απήχηση λόγω των τεράστιων αποστάσεων που διανύουν συχνά οι αναβάτες ταξιδεύοντας απ’ τη μια πολιτεία στην άλλη. Αυτός είναι και ένας απ’ τους λόγους που ο κινητήρας θα έχει ανάλογα κυβικά με αυτά των μοτοσυκλετών της Harley Davidson, διότι τα αυστηρά όρια περιορίζουν κατά πολύ την μέση ταχύτητα του ταξιδιού και ο σκοπός επικεντρώνεται στη διατήρηση της επιτρεπτής μέσης ωριαίας με όσο το δυνατόν λιγότερες στροφές, προσφέροντας έτσι ένα άνετο ταξίδι. Απομένει ένας μήνας μέχρι να μπούμε στο δεύτερο μισό του έτους και περιμένουμε πλέον την παρουσίαση του concept της BMW, ώστε να πάρουμε μια πρώτη γεύση απ’ την νέα σειρά των cruiser μοτοσυκλετών της.

Www.motomag.gr