BMW R1250 GS 2021: Νέα επετειακή έκδοση για τον “βασιλιά”!

BMW R1250 GS 2021: Νέα επετειακή έκδοση για τον “βασιλιά”!

Η BMW σκοπεύει να πει καλό μήνα στους φίλους της, παρουσιάζοντας διαδικτυακά (στο YouTube) την καινούρια επετειακή έκδοση του R1250GS για τα 40 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου R 80 G/S. Ήδη η γερμανική εταιρεία έχει παρουσιάσει από τον Αύγουστο τις αντίστοιχες επετειακές εκδόσεις των δικύλινδρων εν σειρά F750/F850GS και τώρα ήρθε η ώρα του βασιλιά της οικογένειας να αποκτήσει το δικό του μαύρο/κίτρινο κουστούμι. Στην κεντρική φωτογραφία, που είναι και η μοναδική εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής, βλέπουμε ένα εντελώς νέας σχεδίασης τρισδιάστατο καπάκι στο πλάι του ρεζερβουάρ, το οποίο αναγράφει Option 719 και μοιάζει σαν να έχει “σκαλιστεί” σε CNC ή 3D printer που είναι και της μόδας.

 

Πιθανόν να είναι απλώς χυτό, αλλά εμφανισιακά μοιάζει πολύ με “custom” κομμάτι. Η σειρά Option 719 εμφανίστηκε χρονικά μαζί με τα ανανεωμένα R1250 πριν μερικά χρόνια και περιλαμβάνει ολόκληρες μοτοσυκλέτες (π.χ. R 1250 RT Opion 719) με ειδικά χρώματα ή απλώς μπορείς να παραγγείλεις ξεχωριστά κομμάτια, όπως ας πούμε καπάκια κεφαλών, ρεζερβουάρ για R9T κ.τ.λ.

Εδώ φαίνεται να έχουμε έναν συνδυασμό των παραπάνω, με επιπλέον αποκλειστικότητα το επετειακό σηματάκι των 40 χρόνων. Από την BMW περιμένουμε επίσης δύο ακόμα σημαντικά μοντέλα. Το ένα είναι βέβαιο πως έρχεται σε λίγες μέρες και είναι το γυμνό streetfighter S1000R.

Το άλλο αφορά την επέκταση της γκάμας των Μ μοντέλων. Οι Γερμανοί έχουν ουσιαστικά πει πως θα ακολουθήσουν την πρακτική του κλάδου αυτοκινήτων τους, όπου κάθε μοντέλο έχει μία έκδοση Μ και κάθε μοντέλο έχει πακέτα εμφάνισης και αξεσουάρ Μ.

Το θεωρούμε δύσκολο να δούμε την 1η Οκτωβρίου το M1300GS, καθώς φαίνεται πως η πλήρη ανανέωση των boxer μοντέλων είναι για την επόμενη χρονιά, όμως στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιήσει τα μοντέλα HP για να παρουσιάσουν νωρίτερα τους βελτιωμένους κινητήρες που μπήκαν στα μοντέλα ευρείας παραγωγής έναν χρόνο μετά. Οπότε λίγη υπομονή…

Πηγή