Αναβάτης Νοέμβριος 2020 – Κατσίρος Γιώργος

Αναβάτης Νοέμβριος 2020 – Κατσίρος Γιώργος

Όπως οι περισσότεροι ίσως γνωρίζετε, κατάγομαι από τον Πύργο Ηλείας. Εκεί γεννήθηκα, μεγάλωσα και πήγα σχολείο. Σαν παιδί θυμάμαι, σχολώντας από το δημοτικό να τρυπώνουμε με τον κολλητό μου στο συνεργείο μοτοσικλετών του πατέρα του. Η χαρά μας ήταν να ασχολούμαστε με ένα PW 50άρι YAMAHA και να το βολτάρουμε. Έκτοτε, μια ζωή θυμάμαι τα χέρια μου μουτζουρωμένα και εμένα καβάλα σε μια μοτοσικλέτα!

Έφηβος ακόμα έπαιρνα στη ζούλα το μοτοποδήλατο – ένα Europino – του μεγάλου μου ξαδέρφου. Το έβγαζα κρυφά από το παράθυρο της αποθήκης χωρίς να με πάρει χαμπάρι ο ξάδερφος (νυν διοικητής της τροχαίας (!), μην τον πετύχετε καλύτερα…) και όλο μου το σόι. Με το Europino οργώναμε ολόκληρο τον Πύργο και τα περίχωρα. Αφού το έβγαλα off (το κόλλησα), αντικαταστάθηκε από ένα Honda C50 στρογγυλοφάναρο, που επίσης έπαιρνα κρυφά.

Μετά από ομηρικές μάχες με τον πατέρα μου και αρκετές διαπραγματεύσεις και αφού έβγαλα δίπλωμα για 125 κυβικά, απέκτησα στα 17 μου το πολυπόθητο πρώτο μου μηχανάκι! Ήταν ένα κατακόκκινο, γυαλιστερό, YAMAHA F1 Z κούτα! Η χαρά μου απερίγραπτη! Παντού πήγαινα με το μηχανάκι μου

Στα 21 μου και αφού πλέον ήμουν οικονομικά ανεξάρτητος, αγόρασα ένα scooter YAMAHA Majesty. Ήταν μια λύση ανάγκης μιας και αυτό που πραγματικά επιθυμούσα, ένα μαύρο TDM 900, ήταν απαγορευτικό από τους δικούς μου λόγω υπερβολικής ζωηράδας…!

Αργότερα, το 2005 και αφού είχε πήξει λίγο το κεφάλι μου, εκπλήρωσα την επιθυμία μου αποκτώντας το TDM το οποίο και κράτησα μια δεκαετία. Με αυτή τη μηχανή έχω πολλές αναμνήσεις, βόλτες και εκδρομές!

Το 2013 ήρθα ερωτικός μετανάστης στην πρωτεύουσα και αγόρασα, σαν δεύτερο, ένα scooter YAMAHA x-City 250 για να κινούμαι ευέλικτα στην πόλη. Αποδείχτηκε όμως κακή ιδέα μιας και δεν με άντεξε, το έσπασα και κάπως έτσι συνειδητοποίησα ότι δεν κάνω για scooter. Κάπου εκεί, το 2018, κάνοντας βόλτα ένα GS 1200 ενός φίλου, μου μπήκε το μικρόβιο και από YAMAHίτης έγινα BMWδάκιας αποκτώντας το θηρίο μου ένα GS 1200 Adventure του ’07.

Πριν από ένα χρόνο, έγινα ιδιοκτήτης μιας BMW RT 850 μοντέλο του  ’98 την οποία έσωσα στο παραπέντε από τα παλιοσίδερα. Την επισκεύασα με πολύ μεράκι και την ξαναέβαλα στους δρόμους.

Σήμερα έχω στην κατοχή μου, εκτός φυσικά από το GS 1200 Adventure πάντα «ετοιμοπόλεμο» για την επόμενη βόλτα και ένα DUCATI Multistrada 620 για τις μετακινήσεις μου στην πόλη.

Αφορμή να έρθω για πρώτη φορά σε επαφή με το BMW Club στάθηκε μια ανάρτηση στο facebook ενός φίλου από τον Πύργο, μέλος του Club, ο οποίος θα συμμετείχε στην εκδρομή στη λίμνη Κερκίνης με διοργανωτή τον κ. Καρακώστα. Ζήλεψα και αποφάσισα να συμμετάσχω. Τηλεφώνησα στον κ. Καρακώστα ο οποίος με παρέπεμψε στη λέσχη και κάπως έτσι γνώρισα τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Club.

Συμμετέχοντας λοιπόν σε αυτή την πρώτη εκδρομή της λέσχης και παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός, έγινα μέλος της BMW Riders Hellas. Έτσι ξεκίνησε το «ταξίδι» μου στη λέσχη, όπου έχω γνωρίσει εξαιρετικούς ανθρώπους, με κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για τη μοτοσικλέτα και έχω βελτιώσει την οδηγική μου συμπεριφορά και παιδεία. Πλέον οι Τετάρτες μας έχουν γίνει πιο ελκυστικές!

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο – τον Γιώργο μας – όπως τον λέμε, τον Παναγιώτη που μας τα «παίρνει» με το γάντι (αλλά έτσι πρέπει) και το υπόλοιπο Δ.Σ. που με επέλεξαν για οδηγό του μήνα. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην συνεπιβάτη της ζωής μου, όπου χάρη στην οργάνωσή της και τις αντοχές της, μητέρα δύο παιδιών και ενός μεγαλύτερου (εμένα), μπορεί και βρίσκει χρόνο για βόλτα χωρίς να μου χαλάει χατίρι.

Με εκτίμηση,

Ο «ΠΥΡΑΥΛΟΣ»