Αναβάτης Ιανουάριος 2021-Διαμαντίδης Μιχάλης

Αναβάτης Ιανουάριος 2021-Διαμαντίδης Μιχάλης

Αγαπητοί Φίλοι,

Πρωτίστως θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε ανακηρύσσοντάς με αναβάτη μήνα για το  Ιανουάριο του 2021.

Ονομάζομαι Διαμαντίδης Μιχάλης και ζω στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Είμαι προγραμματιστής Η/Υ και διατηρώ εταιρεία Μηχανογράφησης μαζί με τον αδερφό μου, τη Vision Computer Applications (https://www.visionca.eu). Ασχολούμαι εδώ και 25 χρόνια με τη μηχανογράφηση και την παραγωγή λογισμικού και υπηρεσιών πληροφορικής. Τα προγράμματα που έχω κατασκευάσει αφορούν τον τομέα της Ιατρικής Πληροφορικής και των Επιχειρήσεων. Ένα από αυτά είναι και το MotoClub το οποίο διέθεσα αφιλοκερδώς στην λέσχη μας για την παρακολούθηση των μελών της.

Με τη μοτοσυκλέτα ασχολούμαι τα τελευταία 20 χρόνια. Ξεκίνησα να οδηγώ σε σχετικά μεγάλη ηλικία, επιλέγοντας ένα KAWASAKI Vulkan 800.

Η πρώτη μου εκδρομή ήταν στην Σκύρο για διακοπές και μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα πολύ γιατί η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα δεν είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για να ξεκινήσει κανείς στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και των μεγάλων διαδρομών. Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να έχω αυτό που ήθελα (άνετο ταξίδι, ευελιξία, βάρος), οπότε δύο χρόνια μετά την άλλαξα και μπήκα στον κόσμο της BMW με το Scarver 650.

Με αυτή τη μοτοσυκλέτα έκανα το δεύτερο ταξίδι μου σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες. Με το Scarver η οδήγηση ήταν εύκολη αλλά γρήγορα διαπίστωσα ότι το ταξίδι είναι κουραστικό όταν έχεις συνοδηγό, βαλίτσες (σαμάρια πλαϊνά που σκίζονται από τον ιμάντα) και ενώ παράλληλα αναπτύσσει ταχύτητα σχετικά μικρή (120 με το ζόρι). Δύο χρόνια λοιπόν μετά επέλεξα το μοντέλο R1200 GS, το οποίο έχω μέχρι και σήμερα και με το οποίο ζω την απόλυτη εμπειρία οδήγησης και ταξιδιών.

Μετά την αγορά αυτής της μοτοσυκλέτας γνώρισα και τον μέντορά μου, τον Κο Καρακώστα Παναγιώτη, ο οποίος με σύστησε στην λέσχη

και τον ακολουθώ εδώ και 10 χρόνια.

Από τον Παναγιώτη έμαθα όχι μόνο να ταξιδεύω με οργάνωση και ασφάλεια, αλλά και να απολαμβάνω το ταξίδι και την μοτοσυκλέτα μου.

Οι παρέες πολλές, καθώς γνωρίστηκα με πολλούς φίλους της μοτοσυκλέτας συμμετέχοντας σε διάφορες λέσχες όπως: ο Μ.Ο.Θ, η ΜΟΛΛ (Λέσχη Λαγκαδά) στην οποία διετέλεσα και οργανωτικό μέλος, το GSMOTOCLUB (GS Forum) και η Riders Club Hellas.

 

Με το νέο πλέον  1200 GS πριν καν προλάβω να το στρώσω… (μόλις τον 1ο μήνα που το πήρα) έκανα το πρώτο μου μεγάλο ταξίδι, το γύρο της Πελοποννήσου. 15 Ημέρες και 3500 χλμ. Στη συνέχεια ήρθε και το πρώτο ταξίδι του εξωτερικού, Κεντρική και Βόρεια Ιταλία, 15 ημέρες και 4000 χλμ.

Από εκεί και μετά ακολούθησαν πολλά ταξίδια με ομάδες και παρέες που δημιουργήθηκαν από εμένα και τον Παναγιώτη, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το δεύτερο μεγάλο ταξίδι μου διήρκεσε 17 ημέρες και περιείχε σχεδόν όλες τις Άλπεις της Ευρώπης έως το Στρασβούργο και την Ελβετία με 4500 χλμ.

 

Το τελευταίο ταξίδι του εξωτερικού το έκανα πέρυσι το καλοκαίρι που είχα την τύχη να παρευρεθώ στο BMW Motorrad Days 2019 στο Garmish σε συνδυασμό με ένα ταξιδιωτικό στην Πράγα και στη Βουδαπέστη.

Ακολούθησαν πολλά ταξίδια στα Βαλκάνια με ξεχωριστό εκείνο που διοργάνωσα στη Ρουμανία με 11 μοτοσυκλέτες και περιείχε τα πάσο Transfagarasan και Translapina. Για τον σχεδιασμό  απαιτήθηκαν 4 μήνες μελέτης και οργάνωσης.

Τώρα συνεχίζω να ταξιδεύω με τη λέσχη και την παρέα μου που αποτελείται από τον Παναγιώτη και τους πολύ καλούς μου φίλους (όλοι με GS) Στέφανο, Αχιλλέα, Κυριάκο και Κώστα.

Για μένα η μοτοσυκλέτα είναι το ταξίδι, τα μέρη που θα δεις, οι εμπειρίες που θα αποκομίσεις  και η τέλεια οργάνωση (Roadbook, Χάρτες, Διαδρομές GPS).

Σε όλη αυτή την πορεία έχω πάντα δίπλα μου τη σύζυγό μου Μαρκέλλα που με την αγάπη της για τα ταξίδια και τη μοτοσυκλέτα μου δίνει το έναυσμα για οτιδήποτε δημιουργώ.

Τέλος θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω το συμβούλιο της λέσχης αλλά και όλα τα μέλη της που μας δέχτηκαν με πολλή αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον από την πρώτη ημέρα που συναντηθήκαμε έως και σήμερα.

 

Με εκτίμηση,

Διαμαντίδης Μιχάλης