Ψάχνοντας τους νέους Rossi και Marquez

Ψάχνοντας τους νέους Rossi και Marquez

O διοργανωτής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας καινούριας σειράς  για νέα ταλέντα και αναβάτες που θέλουν από μικροί να μπουν στον κόσμο της μοτοσικλέτας. Πρόκειται γα το FIM MiniGP World Series που θα έχει στόχο να «ψαρέψει» νέα ταλέντα ηλικίας 10-14 ετών και να βρει τους νέους Marquez και Rossi.

Το πρωτάθλημα που θα δημιουργηθεί είναι πολύ απλό και θα έχει μορφή ενιαίου. Στις επιμέρους χώρες, σε εθνικά πρωταθλήματα, ακόμα και σε ερασιτεχνική μορφή οι κανονισμοί θα είναι ίδιοι για να υπάρχει ισορροπία τόσο σε τεχνικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Κάθε πρωτάθλημα θα έχει το λιγότερο 4 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα με διπλούς αγώνες και ελάχιστο αριθμό μόνιμων αναβατών τους 15.

Τετράχρονος μονοκύλινδρος κινητήρας 155 κ.εκ. με USD πιρούνι εμπρός 33mm.
Τετράχρονος μονοκύλινδρος κινητήρας 155 κ.εκ. με USD πιρούνι εμπρός 33mm.

Σημαντικό βήμα για την FIM φέρνοντας ακόμα πιο κοντά τους νέους αναβάτες στο MotoGP

Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται σε πίστες καρτ και οι μοτοσικλέτες θα είναι ίδιες, της Ohvale GP-0 160 με ελαστικά της Pirelli.

Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021 και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 17 Οκτωβρίου. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος κορυφαίοι αναβάτες από άλλα πρωταθλήματα προκειμένου να αναδείξουν το ταλέντο τους. Ο νικητής του World Final θα εξασφαλίσει την είσοδό του σε ένα από τα προγράμματα της FIM για νεαρούς αναβάτες όπως το European Talent Cup, το Asia Talent Cup, το British Talent Cup.

Το θέαμα αναμένεται συναρπαστικό στο νέο πρωτάθλημα MiniGP.
Το θέαμα αναμένεται συναρπαστικό στο νέο πρωτάθλημα MiniGP.

Το μέλλον του MotoGP είναι εξασφαλισμένο!

Ο πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas, τόνισε πως αυτό ήταν το τελευταίο κομμάτι που έλειπε από τον δρόμο που πρέπει να πάρει κάποιος για το MotoGP. «Τα έξοδα θα είναι ελάχιστα και οι επιμέρους ομοσπονδίες θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν τον καλύτερο αναβάτη της χώρας τους στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Βαλένθια» πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της FIM.

Πηγή