Η μεγάλη καινοτομία του bull-e αφορά την υπερκατασκευή του scooter, η οποία δημιουργήθηκε από υαλοΰφασμα. Με τις καθαρές γραμμές και τις πτυχωτές επιφάνειες, προσφέρει χώρο για τα γόνατα του αναβάτη και παράλληλα λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος για τις καθημερινές ανάγκες του.

Στο πάνω μέρος υπάρχει ένας ρηχός και εύκολα προσβάσιμος χώρος, ενώ χαμηλότερα επεκτείνεται για να προσφέρει μεγαλύτερη αποθηκευτική δυνατότητα. Επιπλέον, υπάρχουν και δύο ποτηροθήκες ενσωματωμένες στο σχεδιασμό, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι αναβάτες μέσα στην πόλη.

Με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 2.000 W, το Bull-e επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα και έχει εμβέλεια με μια πλήρη φόρτιση της αποσπώμενης μπαταρίας του τα 50 χιλιόμετρα. Το μικρό μέγεθος και το χαμηλό βάρος αποτελούν δύο ακόμα σημαντικά στοιχεία ευκολίας, άνεσης και πρακτικότητας. Η παραγωγή θα είναι περιορισμένη στα 250 κομμάτια.

Οι προ – παραγγελίες έχουν ξεκινήσει μέσω της επίσημης σελίδας του bull-e και έχουν ήδη συμφωνηθεί προς παράδοση τα 30 πρώτα τεμάχια. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε από αγοραστές στις Ενωμένες Πολιτείες, ενώ υπάρχουν και παραγγελίες από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αγγλία και την Αυστραλία. Τα πρώτα σκούτερ θα παραδοθούν στα τέλη της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού 2021, με κόστος που ξεκινά από τα 4.500 ευρώ.

Ο δημιουργός

Ο Νίκος Μανάφης είναι προφανώς ένα πολύ ανήσυχος Έλληνας, με την ιδιαιτερότητα μάλιστα να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα εντός Ελλάδας. Με λαμπρές σπουδές σε Ελλάδα (αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ) και εξωτερικό (MiS στο Delft), επέλεξε ως επαγγελματική ενασχόληση την ολιστική προσέγγιση στο βιομηχανικό σχεδιασμό με εξειδίκευση στα οχήματα.

Ο βιομηχανικός σχεδιαστής και κατασκευαστής του bull-e, Νίκος Μανάφης.

 

Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει οχήματα -δίκυκλα και τετράτροχα- σκάφη αναψυχής και πολλά ακόμα βιομηχανικά προϊόντα, μέσω του γραφείου nikos.manafis design που διατηρεί στην Αθήνα.

Πηγή