Το Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC το 2021

Το Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC το 2021

Το Rally Acropolis είναι και επίσημα στο πρόγραμμα αγώνων του φετινού πρωταθλήματος του WRC, για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια, καθώς θα αντικαταστήσει τον Rally Χιλής του 2021. Ο αγώνας στη χώρα μας έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 9-12 Σεπτεμβρίου, τις ίδιες ημερομηνίες που ήταν ο αγώνας στη Λατινική Αμερική.

Η FIA έχει ακυρώσει το φετινό Rally Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 19 με 22 Αυγούστου. Το φετινό Rally GB είχε αρχικά προγραμματίσει να μετακομίσει από την Ουαλία στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά οι διοργανωτές του δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας, και έτσι το 2021 δεν θα διεξαχθεί αγώνας στο “Νησί”.

Τη θέση του θα πάρει το το Rally Ypres, που διεξάγεται στο Βέλγιο, το οποίο γίνεται η 35η διαφορετική χώρα που φιλοξενεί αγώνα του WRC, και θα διεξαχθεί 13-15 Αυγούστου. Οι διοργανωτές του WRC θεώρησαν εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν οι αγώνες εκτός Ευρώπης, και η Χιλή είναι η πρώτη που “θυσιάζεται”, δίνοντας μας έτσι την ευκαιρία να δούμε τα “θηρία” του WRC να επιστρέφουν στην Ελλάδα από φέτος.

Ο ιστορικός μας αγώνας επιστρέφει WRC, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει την παρουσία του στο θεσμό για τη διετία 2021-2022.

Για τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις έχει ήδη συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή, η οποία εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή του. Λεπτομέρειες, όπως η πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Το Ράλλυ Ακρόπολις του 2021 θα αποτελέσει τον 10ο αγώνα του WRC.