Νέο BMW R 1300 GS 2022????

Νέο BMW R 1300 GS 2022????

Νέο BMW R 1300 GS 2022: Οι φωτογραφίες του πρωτότυπου

Ξεκίνησαν οι δοκιμές στο δρόμο

Το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Motorrad έχει ως κεντρικό θέμα το εντελώς νέο BMW R 1300 GS και τις πρώτες φωτογραφίες του πρωτότυπου που δοκιμάζουν οι Γερμανοί στους δρόμου.

Η μοτοσυκλέτα έχει πολύ έντονο καμουφλάζ και είναι ξεκάθαρο πως η BMW δεν θέλει να μας δώσει ακόμα την ευκαιρία να μαντέψουμε την τελική μορφή της μοτοσυκλέτας.

Οπότε το γεγονός πως με την πρώτη ματιά σου θυμίζει υπερυψωμένο KTM Superduke GT, δεν σημαίνει πως αυτή θα είναι και η τελική μορφή της μοτοσυκλέτας.

Από την άλλη μεριά, είναι ολοφάνερο πως ο νέος boxer κινητήρας θα αποκτήσει καινούριες υγρόψυκτες κυλινδροκεφαλές και δεν θα έχει μόνο υγρόψυκτες κεφαλές όπως το 1250.

Ο κυβισμός των 1300 κυβικών που αναφέρει με απόλυτη βεβαιότητα το γερμανικό Motorrad είναι ένας αριθμός που είχε ακουστεί στο πρόσφατο παρελθόν για την πιθανότητα δημιουργίας έκδοσης M 1300 GS με τον σημερινό κινητήρα του 1250 GS.

Μάλιστα δεν αποκλείεται η πρώτη μοτοσυκλέτα με αυτόν το νέο υγρόψυκτο boxer να ονομάζεται M 1300 GS και μετά να ακολουθήσουν οι “συμβατικές” εκδόσεις.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στο παρελθόν η BMW, όπου πρώτα είχε παρουσιάσει τον κινητήρα των 100 ίππων στη σειρά HP και μετά τον έβαλε στα R 1200 GS του 2009.

Συνεχίζοντας την παρατήρηση των φωτογραφιών του πρωτότυπου, φαίνεται πως την ανάγκη για ψύξη του κινητήρα θα αναλάβουν δύο ξεχωριστά ψυγεία, τοποθετημένα δεξιά κι αριστερά του Telelever. Η εξάτμιση έχει αποκτήσει ένα μεγάλο καζανάκι κάτω από τον κινητήρα, σε μια προσπάθεια των σχεδιαστών να κάνουν όσο πιο μικρό σε όγκο γίνεται το τελικό της εξάτμισης. Το πρωτότυπο εξακολουθεί να έχει τα φρένα της Heyes.

Πηγή