Ειδική έκδοση Isle of Man της BMW S1000RR

Ειδική έκδοση Isle of Man της BMW S1000RR

Η BMW είναι έτοιμη να πάρει μέρος με μεγάλες αξιώσεις φέτος στον περίφημο αγώνα Isle of Man TT. S1000RR θα οδηγήσει ο Peter Hickman ο οποίος έχει το ρεκόρ της διαδρομής στη σέλα της BMW, ενώ έχει κερδίσει τον αγώνα μία φορά. Η BMW έχει ακόμα δύο νίκες στο Isle of Man με τον Michael Dunlop να οδηγεί την πρώτη γενιά της S1000RR.

Μόλις 50 μονάδες θα κατασκευαστούν και θα διατεθούν στην αγορά της Γαλλίας.

Η BMW Γαλλίας λοιπόν αποφάσισε να κατασκευάσει μια ειδική έκδοση της μοτοσικλέτας αφιερωμένη στον αγώνα του “Νησιού”. Η έμπνευση έχει έρθει από την BMW M3 στο πράσινο χρώμα το οποίο θα λανσάρει και η S1000RR. Το σήμα του Isle of Man θα δεσπόζει στα φέρινγκ της μοτοσικλέτας, ενώ θα διαθέτει και πινελιές από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής όπως τα κίτρινα φώτα και τη φιμέ ζελατίνα.

Οι προβολείς ομίχλης προέρχονται από το πρωτάθλημα Endurance.
Οι προβολείς ομίχλης προέρχονται από το πρωτάθλημα Endurance.

Με το M Pack είναι η S1000RR Isle of Man Edition

Η μοτοσικλέτα στο τεχνικό κομμάτι θα είναι μια στάνταρ S1000RR ωστόσο θα είναι εξοπλισμένη με το πακέτο. Αυτό σημαίνει ότι θα έρχεται με ήμι ενεργητικές αναρτήσεις, θερμαινόμενα grip, cruise control και ειδική αλυσίδα από το πρωτάθλημα Endurance.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τετρακύλινδρος σε σειρά 999 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 207 ίππους στις 13.500 σ.α.λ. Το βάρος χάρη στην εκτεταμένη χρήση carbon είναι στα 193,5 κιλά, ενώ στο πακέτο M περιλαμβάνεται εξάτμιση της Akrapovic, τροχούς από ανθρακονήματα και ρυθμίσεις Pro αν θέλεις να κάνεις το track day σου.

Καταπληκτική μοτοσικλέτα ταιριάζει πολύ στη φιλοσοφία του μοναδικού αγώνα TT Isle of Man.
Καταπληκτική μοτοσικλέτα ταιριάζει πολύ στη φιλοσοφία του μοναδικού αγώνα TT Isle of Man

Πηγή