Αναβάτης Αύγουστος 2021 – Μαρία Πέττα

Αναβάτης Αύγουστος 2021 – Μαρία Πέττα

Αγαπημένοι μου φίλοι του BMWRIDERS ευχαριστώ για την τιμή να με ανακηρύξετε αναβάτρια (συνεπιβάτρια για την ακρίβεια ) του φετινού Αυγούστου.  Μεγαλύτερη αξία έχει για μένα, γιατί με τίμησε ένα κλαμπ με μέλη αξιόλογα ,συνειδητοποιημένα,  δραστήρια, κοινωνικά, με αστείρευτο κέφι και χιούμορ. Δε θα σας συστηθώ σαν Μαρία , με τους περισσότερους γνωριζόμαστε ήδη 14 χρόνια και με ξέρουν πολύ καλά. Θα συστηθώ σαν αναβάτρια Μαρία. 

Η ιστορία μου με τα δίτροχα, ξεκίνησε σχετικά νωρίς στα 22 μου χρόνια, με την έκδοση διπλώματος  αρχικά μοτοποδηλάτου και μοτοσυκλέτας λίγο αργότερα. Σκούτερ  οδηγώ και χρησιμοποιώ καθημερινά μέχρι και σήμερα. Το δίτροχο σημαίνει για μένα τρόπο ζωής,  ελευθερία, , ευχαρίστηση , ελιξίριο νεότητας και άλλα πολλά ακόμα είτε είναι 50cc είτε 2500cc. Το αυτοκίνητο μπορώ να πω μου είναι παντελώς αδιάφορο και το θεωρώ απλά μια λύση ανάγκης.

     Τα ταξίδια μου ( συνεπιβάτρια πάντα) σε δύο τροχούς ξεκίνησαν με το Γιάννη από το 1985, με μια ταπεινή VESPA 200 cc.   Όμορφα αλλά κουραστικά ,λιγότερο άνετα  και πιο αργά σε σχέση με τα τωρινά αλλά παραμένουν αξέχαστα αυτά σε Αθήνα και  Πειραιά για τα νησιά, αμέτρητες φορές στη Λευκάδα, στα Γιάννενα ,στον Πύργο, στην Καλαμάτα και αλλού . Τα ταξίδια με μεγάλη μοτοσυκλέτα άρχισαν με το Αfrica Twin το 1993, με το Varadero  αργότερα και  το BMW GS Adventure το 2007. Η αγορά του GS  ήταν η αιτία να σας γνωρίσουμε.

 Πρώτη εκδρομή και συνάντηση με τους BMWRIDERS ήταν στα Ζαγοροχώρια τον Μάιο  του 2007. Αυτή ήταν η χρονιά που συναντήσαμε την οικογένεια του BMWRIDERS και αυτό ήταν «κολλήσαμε». Συνεχίσαμε τα  ταξίδια, τις εκδρομές, τις διακοπές   με την ίδια φανταστική παρέα. Γνωρίσαμε μαζί  μέρη σε όλη την  Ελλάδα από Θράκη μέχρι Κρήτη, σε Ήπειρο, Μακεδονία, Πελοπόννησο, Εύβοια, νησιά. Ταξιδέψαμε οργανωμένα ,ξεκούραστα και κυρίως με ασφάλεια.      

Αξέχαστο παραμένει το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό με μοτοσυκλέτα το 2008  στο Garmisch για το Bmw Motorrad Days. Το ταξίδι αυτό  ήταν η αφορμή και η αφετηρία και άλλων  ταξιδιών με το Γιάννη  ( συνοδεύοντας τον ως καλή συνεπιβάτρια και καλή σύζυγος ) σε Βαλκάνια, Ιταλία, Τουρκία  κλπ. Στα δεκατέσσερα χρόνια παρέας στο κλαμπ πέρασα και περνάω  ωραίες στιγμές, απέκτησα εμπειρίες, έκανα γνωριμίες και φιλίες ,που κρατούν εντός και εκτός δραστηριοτήτων του κλαμπ.

    Κάποιοι από εσάς με έχουν « αγγίξει » περισσότερο και σας αισθάνομαι πλέον σαν δικούς μου ανθρώπους. Γιώργο, Σπύρο, Κώστα, Πόλυ, Μαρία, Σταμάτη, Μανώλη, Παναγιώτη, Βασίλη, Νίκο, Παύλο, Μάκη, Σταύρο, Θηρεσία, Ιωάννα, Ανδρέα, Τζένη, Διαμάντω, Έλενα, και όλους  τους άλλους που δεν γίνεται να αναφέρω, σας ευχαριστώ που περάσαμε και μακάρι να συνεχίσουμε να περνάμε μαζί ωραίες στιγμές. Και αν χανόμαστε για λίγο καιρό, δεν αλλάζει κάτι. Πάλι θα ανταμώνουμε.

BMWRIDERS.GR μετά από δεκατέσσερα χρόνια είστε πλέον όλοι σας, κομμάτι των αναμνήσεων και της ζωής μου.

MAKE LIFE A RIDE –YOLO

Με αγάπη

Μαρία