Χρήση του Κινητού ως σύστημα πλοήγησης

Χρήση του Κινητού ως σύστημα πλοήγησης

 

Για τους αναβάτες που τους αρέσει να χρησιμοποιούν το smartphone τους για πλοήγηση σε χάρτη, η BMW Motorrad προσφέρει τώρα το ConnectedRide Cradle. 

Το ConnectedRide Cradle δεν χρησιμεύει μόνο ως μια απλή βάση για άνετη χρήση του smartphone
κατά την οδήγηση. Επιπλέον γίνεται χρήση για το χάρτη πλοήγησης και τα δεδομένα του οχήματος, τη γωνία κλίσης, την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και πολλά άλλα μπορούν να εμφανιστούν μέσω της εφαρμογής BMW Motorrad Connected χρησιμοποιώντας το Multi-Controller. 

Χάρη στους ατομικά ρυθμιζόμενους πλευρικούς σφιγκτήρες, το ConnectedRide Cradle είναι κατάλληλο για πολλά διαφορετικά μεγέθη smartphone και φορτίζει το smartphone επαγωγικά σύμφωνα με το πρότυπο Qi με μέγιστο 7,5 W ή ενσύρματα μέσω σύνδεσης USB-C με μέγιστο 7,5 W (1,5 A στα 5 V). 


Μια ένδειξη φόρτισης LED (μπορεί να απενεργοποιηθεί) παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση φόρτισης του τηλεφώνου. Για ασφάλεια, το ConnectedRide Cradle μπορεί να κλειδωθεί στη βάση της μοτοσικλέτας, εάν το υποστηρίζει αυτό. 
Το ConnectedRide Cradle μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερα μοντέλα BMW Motorrad (π.χ. BMW R 1200 GS K50) και ταιριάζει σε όλα τα μοντέλα BMW Motorrad που είναι εξοπλισμένα με τον προαιρετικό εξοπλισμό "Προετοιμασία για σύστημα πλοήγησης (επιλογή 272)" - καθώς και σε μοντέλα εξοπλισμένα με Multi- Ελεγκτής και δυνατότητα εκ των υστέρων τοποθέτησης της προετοιμασίας πλοήγησης μέσω του συστήματος συνεργείου BMW Motorrad (εκτός των μοντέλων R 1200 RT, R 1250 RT, K 1600). 
Σε παλαιότερες μοτοσυκλέτες χωρίς πίνακα οργάνων TFT, η λειτουργία είναι δυνατή μέσω του στοιχείου ελέγχου της "Προετοιμασία για τη μονάδα πλοήγησης SA 272". Απαραίτητη προϋπόθεση για την εμφάνιση των δεδομένων του οχήματος είναι "On-board computer Pro (επιλογή 221)". 
Το ConnectedRide Cradle δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Navigator Mount Radle με 4 κουμπιά. Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε πλήρως τις λειτουργίες που περιγράφονται, πρέπει να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή BMW Motorrad Connected έκδοση 4.0 ή νεότερη. 
Η BMW Motorrad συνιστά να εγκαθιστάτε πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για να διασφαλίζετε τη σωστή λειτουργία. 
Απαιτείται σύνδεση Bluetooth για να ενεργοποιηθεί ο έλεγχος της εφαρμογής μέσω του στοιχείου ελέγχου προετοιμασίας πλοήγησης της μοτοσυκλέτας. Το smartphone πρέπει να είναι εξοπλισμένο με Bluetooth Low Energy έκδοση 4.2 τουλάχιστον προκειμένου να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ασφαλείας (LE Secure Connections) για τη σύνδεση. 
Επομένως, τα smartphone με παλαιότερες εκδόσεις Bluetooth δεν υποστηρίζονται. Η σύζευξη Bluetooth πραγματοποιείται εντός της εφαρμογής BMW Motorrad Connected και απαιτείται μόνο μία φορά κατά την αρχική ρύθμιση. 


Τα παρακάτω smartphone ταιριάζουν στο:
All mobile phones with the following dimensions:
Minimum 130,1x65, 5x6.9mm; maximum 162.5x78,1x8.8mm. This includes the following mobile phones for example.
Apple: iPhone 7, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS,
iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro,
iPhone 11 Pro Max, iPhone SE 2, iPhone 12, iPhone 12 Mini,
iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 Mini,
iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
Samsung: Galaxy A3, Galaxy A8, Galaxy A8 Plus, Galaxy A9,
Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, Galaxy S9, Galaxy S9 Plus, Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy S21 Ultra 5G (Tipp: Insertion into the ConnectedRide Cradle with the camera module at the bottom right), Galaxy S20 FE, Galaxy Note 8, Galaxy Note 9, Galaxy Note 10, Galaxy Note 10 Plus, Galaxy Note 20 Ultra
Huawei: P20, P30
Google: Pixel 2 XL
HTC: U11

Πηγή