Ο Βασίλης Μπούδρος παίρνει μέρος στο Rally Dakar του 2022

Ο Βασίλης Μπούδρος παίρνει μέρος στο Rally Dakar του 2022

 

Σε ακριβώς έναν μήνα από σήμερα θα δοθεί η εκκίνηση στο διασημότερο και πιο σκληρό αγώνα στον κόσμο που δεν είναι άλλος από το Rally Dakar. Όπως το 2021, έτσι και για το 2022 ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Αραβική Χερσόνησο, στην χώρα της Σαουδικής Αραβίας, με τους αναβάτες και τα εργοστάσια να είναι έτοιμα για μια ακόμα σκληρή δοκιμασία.

Στο Dakar του 2022 θα λάβει μέρος και ένας Έλληνας στην κατηγορία των μοτοσυκλετών. Πρόκειται για τον Βασίλη Μπούδρο, έναν 37χρονο, έμπειρο αναβάτη enduro από την Αθήνα ο οποίος είναι παράλληλα και ιδρυτής του Enduro Greece. Η εμπειρία του από αγώνες Rally είναι αρκετά μεγάλη καθώς έχει λάβει μέρος σε αγώνες σε Ελλάδα, Αλβανία και Ισπανία, ενώ ο τελευταίος αγώνας της προετοιμασίας του ήταν το Rallye du Maroc, στο Μαρόκο ο οποίος έχει την ίδια δομή με εκείνον του Dakar.

Την αγωνιστική του Husqvarna την οδήγησε πρώτη φορά στους αμμόλοφους του Μαρόκο.
Την αγωνιστική του Husqvarna την οδήγησε πρώτη φορά στους αμμόλοφους του Μαρόκο.

Σκληρή η προετοιμασία με καθημερινή προπόνηση

Η μοτοσυκλέτα η οποία θα χρησιμοποιήσει ο Βασίλης Μπούδρος είναι μια Husqvarna FR 450 Rally. Το μοντέλο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις δύσκολες ειδικές διαδρομές του Dakar, είναι καθαρά αγωνιστικό και προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια. Εκτός από σκληροτράχηλο είναι και αρκετά γρήγορο καθώς μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες 160Km/h πάνω σε χωμάτινο τερέν όντας πολύ σταθερό και στιβαρό. Η ομάδα που θα ακολουθήσει τις προσπάθειες του Μπούδρου είναι η Nomadas Adventure, ενώ και το φετινό Dakar στηρίζει η Motul.

Ένα από τα εντυπωσιακά πράγματα που ανάφερε ο Βασίλης Μπούδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν το ταξίδι του στην Σαουδική Αραβία είναι ο εξοπλισμός που πρέπει να κουβαλάει μαζί του σε κάθε ειδική διαδρομή. Εκτός από τον κλασικό εξοπλισμό ασφάλειας, θα πρέπει να έχει μαζί του φαγητό, νερό, ρούχα, τηλέφωνο και χρήματα. Για το φαγητό υπολογίζει ότι πρέπει να αναπληρώνει 5.000 θερμίδες την ημέρα κάτι που σημαίνει ότι θα έχει μαζί του ξηρούς καρπούς, τζελ και ότι άλλο απαιτείται. Οι κανονισμοί σε αναγκάζουν να κουβαλάς τουλάχιστον 3 λίτρα νερό, ενώ θα πρέπει να έχεις και χειμερινά ρούχα.

Στις 2 Ιανουαρίου 2022 θα δούμε στη ράμπα εκκίνησης να ανεβαίνει ο Βασίλης Μπούδρος με την Husqvarna του και την ελληνική σημαία. Καλή επιτυχία Βασίλη!

Διακρίσεις σε αρκετά Ράλλυ έχει ο Βασίλης Μπούρδος.
Διακρίσεις σε αρκετά Ράλλυ έχει ο Βασίλης Μπούρδος.

Πηγή