Η Ελλάδα αποκτά συμμετοχή στο παγκόσμιο! Ο Γιάννης Περιστεράς στο WSSP300!

Η Ελλάδα αποκτά συμμετοχή στο παγκόσμιο! Ο Γιάννης Περιστεράς στο WSSP300!

Μία μεγάλη ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό καθώς η Dorna και η FIM έκαναν δεκτή την συμμετοχή του Γιάννη Περιστερά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300! Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Έλληνας αναβάτης είχε καταφέρει να ανεβάσει την ελληνική σημαία στο βάθρο κατά των αγώνα της Βαρκελώνης στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup στο οποίο συμμετείχε.

Μαζεύοντας βαθμούς και με πάρα πολύ σημαντική προετοιμασία όλα αυτά τα χρόνια, ο Γιάννης Περιστεράς κατάφερε να πάρει φέτος μία από τις λίγες θέσεις που υπάρχουν διαθέσιμες σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας. Τόσο τα MotoGP όσο και τα WSBK θέλουν να μειώσουν τον αριθμό συμμετοχών στις μικρές κατηγορίες καθώς έχουν αυξηθεί τα δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια από το πρωτόγνωρο επίπεδο ανταγωνισμού που έχει προκύψει.

Κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, για το 2022 είχε ανακοινωθεί πως οι συμμετοχές θα περιορίζονταν στις 30 από 42 αφήνοντας τις θέσεις να μοιραστούν από αναβάτες 13 διαφορετικών χωρών που είχαν πάρει βαθμούς μέσα στο 2021.

Το γεγονός αυτό δεν πτόησε την ομάδα του Γιάννη Περιστερά και με αμείωτη την επιθυμία ο Έλληνας οδηγός να βρει τον δρόμο του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ξεκίνησε μία σειρά επαφών στηριζόμενοι στις ικανότητες του νεαρού αναβάτη.

Για να δοθεί το πράσινο φως, χρειάστηκε να γίνουν επαφές με τον Lin Jarvis, τον επικεφαλής της Yamaha στον Αγωνιστικό τομέα παγκοσμίως, τον Andrea Dosoli, επικεφαλής της Yamaha στα WorldSBK, τον Carlos Ezpeleta, Γενικό Διευθυντή Αγωνιστικού της Dorna και μέχρι και τον Carmelo Ezpeleta, τον Ceo της Dorna. Επίσης βοήθησαν οι Γιάννης Σώκιαλης και Νικόλας Σκάρος από την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ την αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα, για να ευοδωθεί η προσπάθεια. Έτσι η Ιταλική ομάδα ProGP Racing Team, μειΙδιοκτήτη και Διευθυντή τον Omar Menghi θα είναι τελικά και το 2022 στην κατηγορία WorldSSP300, με τον Έλληνα οδηγό και ομόσταυλο του Γιάννη Περιστερά τον Ιταλό Gabriele Mastroluca, που το 2021 πήρε την 18η θέση στο Πρωτάθλημα με 48 βαθμούς. Θα έχει αρχιμηχανικό για τον Έλληνα οδηγό τον Marco Canutti, ενώ τον ρόλο του κόουτς θα εξακολουθεί να έχει ο γνωστός οδηγός των MotoGP & WSBK Alex De Angelis. Press Officer της ομάδας θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Διατσίδης.

Μετά λοιπόν το 1996 και τη συμμετοχή του Γιάννη Μπούστα στο WorldSΒΚ, που μάλιστα είναι ο μόνος Έλληνας οδηγός που έχει πάρει βαθμούς στο θεσμό, τώρα θα έχουμε έναν ακόμη Έλληνα που θα μας δώσει την ευκαιρία να ελπίζουμε να βλέπουμε την Ελληνική σημαία να κυματίζει στα βάθρα των πιστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Γιάννης Περιστεράς – Οδηγός Αγώνων:

“Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή, αλλά και συγκίνηση για μένα, η στιγμή που έμαθα ότι μας δεχτήκαν στο WorldSSP300. Ήξερα ότι ήταν πολύ δύσκολο, λόγω της μείωσης των συμμετοχών, αλλά τα καλά αποτελέσματα στους Αγώνες του 2021 έπαιξαν ρόλο, όπως και η προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας μου σε Ελλάδα και Ιταλία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Alex De Angelis που μας έφερε σε επαφή με τη νέα ομάδα μου την ProGP Racing Team, τον μάνατζερ μου Δημήτρη Διατσίδη και τον πατέρα μου Νίκο Περιστερά που προσπάθησαν πολύ για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Από την πλευρά μου ήδη συνεχίζω την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική χρονιά, με προπονήσεις σε Supermotard, Μotocross, ΜiniBikes Ohvale και Kart, αλλά και με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, χωρίς να χάνω ούτε μια ημέρα! Θέλω να δώσω το 100% στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”.

www.motomag.gr