“Έφυγε” από τη ζωή ο Chris Pfeiffer!

“Έφυγε” από τη ζωή ο Chris Pfeiffer!

“Έφυγε” από τη ζωή ο Chris Pfeiffer!
Έδωσε τέλος στη ζωή του εξαιτίας της κατάθλιψης
Ένας από τους πιο γνωστούς stunt riders παγκοσμίως και από τις πιο δημοφιλής προσωπικότητες στο χώρο, ο Chris Pfiffer, “έφυγε” απρόσμενα δίνοντας τέλος στη ζωή του το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η είδηση ήταν ένα σοκ για σύσσωμο το μοτοσυκλετιστικό στερέωμα, πολλώ δε μάλλον και για εμάς εδώ στο ΜΟΤΟ που είχαμε συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Chris τόσο με την συμμετοχή του σε δικά μας τεστ, όσο και με ρεπορτάζ και μαθήματα stunt riding που είχαμε κάνει μαζί του, έχοντας την τύχη να γνωρίσουμε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Ένας πραγματικός σταρ που ήταν ανοιχτός και προσιτός σε όλους.
Μέσα από τις πολλές συνεργασίες μας με τον Chris Pfeiffer, βιώσαμε από… πρώτο χέρι τις εκπληκτικές ικανότητές στο stunt riding!
Ο 51 ετών Pfeiffer ξεκίνησε την καριέρα του στο trial σε ηλικία 15 ετών, όπου και χρίστηκε Junior Champion στην Γερμανία. Τρία χρόνια αργότερα κατέκτησε το κύπελλο OMK, που είναι το γερμανικό πρωτάθλημα για κατόζους διπλωμάτων κατηγορίας Β. Το 1996, το 1997, το 2000 και το 2004, ο αναβάτης από το Schongau της Γερμανίας κατέκτησε το Red Bull Hare Scramble στο Eisenerz, έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες extreme enduro στον κόσμο.
Πέρα από αυτά όμως, ο Chris είχε αφοσιωθεί στα θεαματικά stunts που έκανε με την μοτοσυκλέτα του. Κέρδισε πολλούς τίτλους όλα αυτά τα χρόνια και αποτέλεσε την βασική πηγή θεάματος σε πολλά από τα μεγαλύτερα events στον κόσμο. Κι εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το τι μπορούσε να κάνει ο Chris με μια μοτοσυκλέτα, γοητεύοντας κάθε κοινό που είχε την τύχη να τον παρακολουθήσει.
Ο Pfeiffer όμως πάλευε παράλληλα και με τους δικούς του “δαίμονες”, καθώς σύμφωνα με την σύζυγό του Renate, ήταν αντιμέτωπος εδώ και πάρα πολύ καιρό με την κατάθλιψη, με σοβαρές υποτροπές τους τελευταίους μήνες. Το περασμένο σαββατοκύριακο, ο Chris είδε σαν μόνη διέξοδό του –δυστυχώς- την αυτοκτονία και αφαίρεσε την ζωή του. Η κηδεία του θα γίνει στις 26 Μαρτίου στο Trauchgau και οι σκέψεις μας, μαζί με τα θερμότερα συλλυπητήριά μας, είναι με την οικογένεια και τους οικείους του. Καλό ταξίδι Chris…
Πηγή: motomag.gr