Μοτοσυκλέτα με κινητήρα V10 του Dodge Viper

Μοτοσυκλέτα με κινητήρα V10 του Dodge Viper

Η μοτοσυκλέτα με τον κινητήρα V10 του Dodge Viper, ήταν το «όραμα» ενός βρετανού που τελικά το υλοποίησε με εντυπωσιακό τρόπο.

Ένας κινητήρας V10 με χωρητικότητα 8,0 λίτρων, είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε να δει κανείς σε μια μοτοσικλέτα.

Ο Allen Millyard, ένας φανατικός μοτοσικλετιστής από το Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε να φτιάξει κάτι πραγματικά τρελό, μια και η τελική ταχύτητα της μοτοσικλέτας του, ήταν «μόνο» 260 χλμ./ώρα ενώ εκείνος θα ήθελε να φτάνει τα… 435 χλμ./ώρα. Κάπου εδώ «κολλάει» και η σύγκριση με την Bugatti Chiron, της οποίας η μέγιστη ταχύτητα είναι –ηλεκτρονικά περιορισμένη- στα 420 χλμ./ώρα. Για να πετύχει κάτι τόσο «τρελό», ο Millyard κατέληξε πως χρειάζεται έναν «ακραίο» κινητήρα για τη μοτοσικλέτα του.

 
 

Το δημιούργημά του λοιπόν, τροφοδοτείται από έναν θηριώδη κινητήρα που προέρχεται από Dodge Viper GTS του 1995. Μιλάμε για ένα 10κύλινδρο κινητήρα, που αποδίδει 500 ίππους και όπως και να το κάνουμε, είναι λίγο τρομακτικό να βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη. Αξίζει να αναφέρουμε, πως από το συνολικό βάρος των 630 κιλών της μοτοσικλέτας, τα 340 είναι του κινητήρα και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός custom πλαισίου που φιλοξενεί τα μηχανικά μέρη.

Ο χώρος για τα μηχανικά μέρη είναι τόσο περιορισμένος, που δεν υπάρχει στην κατασκευή αυτή κιβώτιο ταχυτήτων. Την κατάσταση «σώζει» η ροπή του V10 που καθιστά την ύπαρξη κιβωτίου ταχυτήτων περιττή. Στο παρακάτω video βλέπουμε πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της κατασκευής της ειδικής αυτής μοτοσικλέτας, ο εμπνευστής της, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους κατάφερνε να ξεπερνά τις δυσκολίες της συναρμολόγησης.

Πηγή