Αναβάτης Μάϊου 2022 – Αντώνης Δημητρακόπουλος

Αναβάτης Μάϊου 2022 – Αντώνης Δημητρακόπουλος

Αγαπητά Μέλη του BMW Riders Club, σας ευχαριστώ θερμά για την ανακήρυξή μου σε Aναβάτη του μήνα.

Είμαι ο Αντώνης Δημητρακόπουλος.

Πρόεδρος σήμερα της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας (ΕΛΦΚΜ)

και Αντιπρόεδρος στην Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ.

Η «μοτοσυκλετική» μου επαφή ξεκίνησε στην Γλυφάδα όπου μεγάλωσα κ ζω .

Η  μοτοσυκλέτα ήταν το όχημα των νέων τότε  για την μετακίνηση και την διασκέδασή τους.

Μετά από διάφορες μοτοσυκλέτες που πέρασαν από τα χέρια μου, κάποια στιγμή αγόρασα  μια Yamaha ΧΤ500  η οποία μέχρι τότε ήταν η καλύτερη μοτοσυκλέτα που είχα οδηγήσει. Ακόμα θυμάμαι τις πρώτες εκδρομές  που έκανα «μαζί» της στην Μονεμβασιά μέσω  Κοσμά.

Στην συνέχεια, θέλοντας να κάνω συλλογή από ΧΤ, αγόραζα ότι  υπήρχε προς πώληση  σε οποιαδήποτε κατάσταση  φτάνοντας τις 7 μοτοσυκλέτες!

Έως  σήμερα  συμμετέχω με επιτυχία στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας (Regularity) με ένα  ΧΤ 500/79

Πριν από χρόνια, απέκτησα την πρώτη μου BMW Χ650 με σκοπό τις βόλτες ανά την Ελλάδα. Στη συνέχεια, και για μικρό διάστημα είχα μια GS 1100 έπειτα πέρασα στην κατηγορία Touring με ένα RT 1200 την οποία οδήγησα για ¾  και εδώ και δύο χρόνια με μια RT1250 την οποία δεν αποχωρίζομαι πλέον.

Καθώς πάντα προσπαθούσα να εντάξω τα ταξίδια με μοτοσυκλέτα στο πρόγραμμά μου, κατόρθωσα με μια GS 1200 και με υπέροχη παρέα που επίσης αγαπάει τις BMW, να πραγματοποιήσω ένα μοναδικό ταξίδι στο Μαρόκο.

Αφετηρία  η Ταγγέρη όπου φτάσαμε αεροπορικώς.

Παραλάβαμε τις μηχανές που είχαμε νοικιάσει και κάναμε 4,500 χλμ. καταλήγοντας στο Μαρρακές. Μοναδικές διαδρομές και μοναδικές αναμνήσεις.

Την επόμενη χρονιά η επιθυμία της παρέας ήταν να φύγουμε από την Ελλάδα με τις δικές μας μηχανές. Με GS 1250, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια και επιστροφή στη Βόρεια Ελλάδα. Υπέροχη οδική εκδρομή, τα περάσματα Transfagarasan και Transalpine.  Δάση, ποτάμια, λίμνες, φαράγγια με εξαιρετικό οδόστρωμα για να απολαύσεις το ταξίδι με μηχανή και καλή παρέα .

Ακολούθησαν  ταξίδια στα Βαλκάνια , Βουλγαρία  Ρουμανία  ,  με RT 1200 ,καθώς και  το 2021 Ελβετία – Αυστρία – Ιταλία με RT 1250.

Μετά από 2 χρόνια περιορισμών , σε λίγο καιρό θα φύγω για τις Η.Π.Α. με αφετηρία το Seattle και με RT 1200.

Η εμπειρία  με τις διαδρομές στην Δυτική ακτή  και τις εικόνες της Αμερικής ελπίζω να με ξετρελάνουν. 

Είμαι πάντα τόσο γεμάτος και χαρούμενος με αυτές τις εξορμήσεις και τις εμπειρίες που επιστρέφοντας σχεδιάζω ήδη την επόμενη!

Επόμενος στόχος και όνειρο, το Nordcapp!!

Ευχαριστώ και πάλι τη Λέσχη για την τιμή που μου έκανε και ευελπιστώ σε πολλές μελλοντικές εκδρομές μαζί  με γνώμονα την ασφάλεια και με σκοπό να δίνουμε το  παράδειγμα του  σωστού μοτοσικλετιστή πρώτοι εμείς !