Παρουσιάστηκε η BMW G310RR

Παρουσιάστηκε η BMW G310RR

Τις τελευταίες εβδομάδες η BMW Motorrad είχε ξεκινήσει να προετοιμάζει το έδαφος για τον ερχομό της καινούριας μικρής supersport μοτοσικλέτας G310RR. Το νέο μοντέλο είναι βασισμένος στην οικογένεια G310 που έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα μέσω των G310GS και G310R και πλέον είναι έτοιμη και στην πιο σπορ μορφή της.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε στην Ινδία και σε πρώτη φάση θα διανεμηθεί στην μεγάλη χώρα της Ανατολής. Η μοτοσικλέτα σχεδιαστικά ακολουθεί τη δομή του TVS Apache (η BMW συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με την ινδική μάρκα) η οποία αποτελεί και την τεχνική βάση του μοντέλο. Στο εμπρός μέρος τα φωτιστικά σώματα είναι LED και στο κουστούμι συναντάμε γραφικά που παραπέμπουν στο αγωνιστικό τμήμα Μ της BMW. Ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του μια TFT οθόνη 5 ιντσών κάθετα τοποθετημένη, με σύστημα συνδεσιμότητας Bluetooth.

Τελική ταχύτητα της τάξης των 160Km/h!

Ο κινητήρας του μοντέλου είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος των 313 κ.εκ. με απόδοση 34 ίππους και 27,3Nm ροπής. Διαθέτει τέσσερις χαρτογραφήσεις Sport, Urban, Rain και Track, ηλεκτρονικό γκάζι Ride-by-Wire, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω 6τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών με ελαστικά της Michelin, ενώ στις αναρτήσεις συναντάμε ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός 41mm και μονό αμορτισέρ πίσω. Στα φρένα έχουμε έναν δίσκο 300mm εμπρός με 4πίστονη δαγκάνα και ABS, ενώ η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με συμπλέκτη ολίσθησης για ομαλά κατεβάσματα ταχυτήτων.

Η τιμή της νέας σπορ μοτοσικλέτας στην Ινδία ξεκινάει από 3.700€ και περιμένουμε να δούμε αν και πότε θα έρθει στην Ευρώπη.

Το βίντεο παρουσίασης του BMW G310RR.

πηγή