Αναβάτης Οκτώβριος 2022 – Έλλη Κιούση

Αναβάτης Οκτώβριος 2022 – Έλλη Κιούση

 

Απ’ όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, όποτε έβλεπα δίτροχο, ήθελα ν’ ανέβω πάνω.

Ένας παιδικός φίλος έγινε η αιτία να μάθω να οδηγάω μηχανάκι με συμπλέκτη (garelli 50) στην ηλικία των 9 ετών.  Από τότε, οδήγησα πολλές μηχανές φίλων και γνωστών, διάφορων κυβικών, με τους γονείς μου να «φρικάρουν» όταν μάθαιναν από άτομα ότι καβαλούσα μηχανάκια.

Παρακάλια με τον αδερφό μου να μας πάρουν ένα μηχανάκι αλλά… δεν! Ας είναι καλά αυτός ο παιδικός φίλος, ο οποίος έφευγε με καράβι και μας άφησε ένα HONDA XL 50 να το φυλάμε όσο θα έλειπε.  Τότε ήταν που ο πατέρας μου «είδε» την χρησιμότητα να έχουμε μηχανάκι, κι έτσι το 1980 ήρθε μια μέρα στο σχολείο ο αδερφός μου, λέγοντας απλά «πάμε να πάρουμε μηχανάκι, μας άφησε ο μπαμπάς».

Πήγαμε στον Λέκκα και πήραμε το  άρτι αφιχθέν Suzuki Z50 Χ1 το 1980, σε κόκκινο χρωματάκι, το οποίο και έχω ακόμα με 152000 χλμ στο κοντέρ.  Η πρώτη μου εμπειρία ταξιδιού ήταν το 1989 όπου με τον τότε φίλο μου  πήγαμε εξωτερικό με μια HONDA VF 1000 F II, όπου ήταν εμπειρία ζωής γιατί πήγαμε Ιταλία-Ελβετία-Αυστρία-Μπρνο (για το Grand prix) και είχαμε pass για τα πιτς όπου είχα την τιμή να βγάλω φωτό γνωστά ονόματα της εποχής. 

Το 2001 μου «έκλεισε το ματάκι» -όπου αγόρασα και αγάπησα- το ΥΑΜΑΗΑ SR 250 CLASSIC και το έχω μέχρι και σήμερα.  Μ’ αυτό έχω κάνει τις εκδρομές μου (κυρίως κυκλαδονήσια) με συνεπιβάτη τον σκυλάκο μου τον Scabbie κι έχω οργώσει την Αθήνα λόγω δουλειάς γι αυτό κι έχει κάνει 240000 χλμ μέχρι τώρα. Ακούραστο το άτιμο.

Όμως το 2018 ο σύζυγος κάνει την έκπληξη και αγόρασε την BMW F650GS για να πηγαίνουμε εκδρομές και να μπορώ να την οδηγώ κι εγώ.  «Ωραία μηχανή και ευέλικτη στην κίνηση» σκέφτηκα. Ψάχνοντας στο ιντερνετ για φόρουμ κλπ, έπεσε το μάτι μου στο BMW CLUB και επικοινώνησα μαζί τους.  Πηγαίνοντας στα γραφεία για να γνωριστούμε, ο σύζυγος ανακαλύπτει ότι ο πρόεδρος ήταν συνάδελφός του. Αυτό ήταν!

Εκεί λοιπόν μάθαμε το πνεύμα ενός κλαμπ και οφείλω να πω πως, σε όσες εκδρομές έχουμε πάει μαζί, έχουμε περάσει πολύ όμορφα, γνωρίζοντας μέρη που δεν ξέρω αν θα πηγαίναμε μόνοι μας.  Δυστυχώς, λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων δεν μπορούμε να ακολουθούμε παντού, αλλά είμαστε ολιγαρκείς. 

Ευχαριστώ πολύ το κλαμπ που μας δέχθηκε και μας υπομένει. Καλές βόλτες και πάντα όρθιοι!!!