Αναβάτης Ιούνιος 2024 – Μουρδουκούτας Παύλος

Αναβάτης Ιούνιος 2024 – Μουρδουκούτας Παύλος

Αγαπητοί φίλοι,
Απέκτησα την bmw rt1200 πριν 6 χρόνια, καθώς αισθάνθηκα την ανάγκη να ταξιδεύω, μέσα από αυτό το πνεύμα ελευθερίας και αμεσότητας με το φυσικό περιβάλλον, που σου προσφέρει μόνο το ταξίδι με μοτοσυκλέτα!  Είχα ήδη αρχίσει να ζηλεύω τους μοτοσυκλετιστές που έβλεπα να ταξιδεύουν σε ομάδες η μόνοι στους επαρχιακούς δρόμους. Ήταν καιρός – σκέφτηκα- να το ζήσω και εγώ.
Αμέσως θέλησα να ενταχθώ στο bmw club, πράγμα που μου επέτρεψε να έρθω σε επαφή με ανθρώπους με κοινά -με μένα- ενδιαφέροντα και να ζήσω μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, να ανταλλάξω απόψεις αλλά και να ταξιδέψω νοερά μέσα από τις αφηγήσεις τους, για μοναδικά ταξίδια στο εξωτερικό που οι ίδιοι πραγματοποίησαν!
Η επαφή και οδήγηση μαζί τους με βοηθά να γίνομαι καλύτερος οδηγός! Παρατηρώ τους εμπειρότερους και αντιγράφω ασυναίσθητα τις τεχνικές τους στην οδήγηση, ειδικά στις στροφές.
Θα φανεί ίσως υπερβολικό να πω ότι αρκετές φορές που ταξιδεύω με την μοτοσυκλέτα, αισθάνομαι ένα συναίσθημα …ευτυχίας, μία πληρότητα και αυτό συμβαίνει όταν διασχίζω δασικές εκτάσεις, αντικρίζω εναλλαγές τοπίων, μέσα από πανέμορφα βουνά πχ της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας η της Β. Ελλάδας.  Νομίζω πως η οδήγηση μοτοσυκλέτας σε “αναγκάζει” να είσαι εκεί, να είσαι παρών στη στιγμή, να αφοσιώνεσαι, να μην σκέφτεσαι άλλα πράγματα, και αυτό από μόνο του είναι …αγχολυτικό!
Εύχομαι σε όλους τους φίλους μοτοσυκλετιστές να βρίσκουν χρόνο να κάνουν ταξίδια και να πλουτίζουν την ζωή τους με νέες εικόνες από ένα κόσμο που μας περιβάλλει με απίστευτη ομορφιά, κρυμμένη πολλες φορές αλλα που μένει να ανακαλυφθεί από εμάς!
Και ίσως όπως λέει και ο ποιητής, “το καλύτερο ταξίδι, είναι αυτό που δεν κάναμε ακόμη”.
Να είστε όλοι καλά!