Εκδρομή 18 – 20 /09 /2020, στην Άνδρο (Υδρούσα)

Εκδρομή 18 – 20 /09 /2020, στην Άνδρο (Υδρούσα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17:00 Συγκέντρωση στο Λιμάνι Ραφήνας (περνάμε την πύλη) για ενημέρωση και παραλαβή εισιτηρίων.
17:30 Αναχώρηση για Άνδρο (Πλοίο Θεολόγος). 19:30 Άφιξη στην Άνδρο στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MARE VISTA, στο γραφικό χωριό Μπατσί.
21:30 Δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο (Γιαννούλης) μερικά χιλιόμετρα εκτός χωριού και εν συνεχεία ποτάκι (πεζοί) μέσα στο χωριό.
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
07:30 – 10:00 Πρωινό στο ξενοδοχείο.
10:30 Συγκέντρωση – Αναχώρηση για τον γύρο του νησιού:
 μπάνιο, καφέ, επισκέψεις σε χωριουδάκια και στην Χώρα (Μουσεία: Γουλανδρή, Σύγχρονης Τέχνης, Ναυτικό, Καΐρειος Βιβλιοθήκη κλπ)
 Επίσκεψη στην Μονή Αγ. Νικολάου.
 Γεύμα επί δρομολογίου (Μπαλκόνι Αιγαίου).
 Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
 Απογευματινό μπάνιο στην πισίνα για όσους επιθυμούν.
20:30 Δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο (Κόσσης).
Θα ακολουθήσει ποτάκι στο Μπατσί.
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κανένα πρόγραμμα…. Απλωνόμαστε στις παραλίες του νησιού και ασχολούμαστε με θαλάσσια σπορ… (ρακέτες, κουβαδάκια, Λίζα μπανάνα, μπιτς τάβλι κ.λ.π.) !!!
Προτεινόμενες παραλίες:
 Ζόργκος (έχει και εστιατόριο δίπλα στην παραλία)
 Βιτάλι
 Αγ. Πέτρος (με Beach Bar)
 Χρυσή Άμμος (με Beach Bar)
 Το Πήδημα της Γριάς (για όσους είναι μερακλήδες…)
 Κάτω Φελλός
 Άχλα (μόνο αν έχετε GS… όσοι έχουν RT, GT, K κλπ να πάνε με καραβάκι…)
Προετοιμασία αναχωρήσεως.
18:00 Συγκέντρωση – Αναχώρηση από ξενοδοχείο. Διαδρομή προς Γαύριο (λιμάνι). Στάση για καφέ μέχρι την αναχώρηση του Πλοίου.
19:00 Αναχώρηση για Ραφήνα (Πλοίο Θεολόγος).
21:00 Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας.
Γεύμα όπου αποφασίσουμε.
Υ.Γ.
Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί εάν απαιτηθεί, με σύμφωνη γνώμη των συμμετεχόντων.
Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ / ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ / ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ Κ.Λ.Π., ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ.
Ο Αναπληρωτής Εκδρομικού
Σταμάτιος Σ. Σταύρας

Αγαπητά Μέλη,

Η Λέσχη μας έχει προγραμματίσει διήμερη εκδρομή από Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου έως και Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, στο νησί της Άνδρου.

Η Άνδρος ξεχωρίζει για τα άφθονα νερά, τα ψηλά δέντρα και τις πολλές και όµορφες παραλίες του. Η Άνδρος είναι βαπόρι που ταξιδεύει στους αιώνες φορτωµένο. Φορτωμένο µε λεµόνια, µπαµπιλόνια, φράπες και τριαντάφυλλα από τους µπαξέδες του. Είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων το δεύτερο σε µέγεθος µετά τη Νάξο. Έχει έκταση 380 τ. χλµ. Απέχει 6 ναυτικά µίλια από την Εύβοια και λιγότερο από ένα ναυτικό µίλι από τη Τήνο. Το νησί έχει µήκος περίπου 40 χλµ. και πλάτος 17 χλµ. Απέχει 36 περίπου ναυτικά µίλια από τη Ραφήνα µε την οποία συνδέεται ακτοπλοϊκώς. Εχει βραχώδη ακτογραµµή µε συνολικό µήκος περίπου 176 χλµ. Σύµφωνα µε τον Ανδρέα Εµπειρίκο είναι «η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου… η ωραιοτέρα όλων του κόσµου».

Έχει πληθυσμό 9.170 κατοίκων. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Άνδρος ή Χώρα, ενώ το λιμάνι του είναι το Γαύριο. Ψηλότερα βουνά της είναι το Πέταλο και η Κουβάρα (μέγιστο υψόμετρο 997 μ., κορυφή Προφήτης Ηλίας). Οι ντόπιοι συχνά αποκαλούν το νησί «βράχο», εξαιτίας τόσο του βραχώδους των ακτών, όσο και των βραχονησίδων που περιβάλλουν την Άνδρο.

Η σύσταση του υπεδάφους, σχεδόν αποκλειστικά από κρυσταλλικό σχιστόλιθο, «ευλογεί» το νησί με ποτάμια, χειμάρρους, ρέματα και πολλές πηγές έτσι ώστε οι δρύδες (βελανιδιές), τα αιωνόβια πλατάνια, οι ελιές, τα κυπαρίσσια, οι καρυδιές και οι λεμονιές να μην αποτελούν έκπληξη για τον περιηγητή, τουλάχιστον στη Ν-ΝΑ πλευρά. Στα νερά και στην πλούσια βλάστησή της οφείλει η Άνδρος και τις αρχαίες προσωνυμίες της: Υδρούσα, Λασία, Νωναγρία και Επαγρίς.

Γνωστότερες πηγές της είναι οι Σάριζα και Λεζίνα, που έχουν ιαματικές ιδιότητες. Στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού η βλάστηση είναι θαμνώδης και φιλοξενεί πλήθος εντόμων, ερπετών, μικρών θηλαστικών. Επίσης, μεγάλη ποικιλία από πουλιά, μεταξύ των οποίων πέρδικες, γεράκια αλλά και κάποια σπάνια είδη αρπακτικών, όπως ο σπιζαετός.

Στις απόκρημνες ακτές του νησιού πετούν αγριοπερίστερα και πετροχελίδονα, ενώ σε κάποιες συχνάζει και η μεσογειακή φώκια. Χαρακτηριστικό της διαμόρφωσης του εδάφους του νησιού είναι οι «αιμασιές», όπως αποκαλούνται τοπικά. Πρόκειται για αναχώματα που συγκρατούνται από πέτρινους τοίχους (τις περίφημες ξερολιθιές), τα οποία χρησιμοποιούνται για το σχηματισμό επίπεδων καλλιεργήσιμων επιφανειών.

Το νησί έχει τρία λιμάνια. Δύο στην δυτική πλευρά και ένα στην ανατολική. Το κύριο λιμάνι είναι το Γαύριο, με τακτική συγκοινωνία από τη Ραφήνα, ενώ στο Μπατσί, που βρίσκεται σε απόσταση πολύ λίγων χιιομέτρων, φθάνουν κυρίως ιδιωτικά σκάφη. Το λιμάνι της Χώρας χρησιμοποιείται περισσότερο ως μαρίνα ιδιωτικών σκαφών και αλιευτικών.

Η Άνδρος είναι µια µικρογραφία της Ελλάδας. Έχει αμέτρητες καταπληκτικές παραλίες, ψηλά βουνά, πολλές χαράδρες, µικρά ποτάµια, κοιλάδες φυτεµένες µε αµπέλια, τρεχούµενα νερά, κυπαρίσσια, βελανιδιές, οπωροφόρα δέντρα, ελιές, ιαµατικές πηγές. Το νησί έχει πλούσιες γεωγραφικές αντιθέσεις και συνδυάζει το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο µε την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά. Επίσης σπάνια αρπακτικά όπως: φιδαετός, ο πετρίτης και ο µαυροπετρίτης, (ένα σκουρόχρωµο, µεσαίου µεγέθους γεράκι µε µακριές φτερούγες που είναι από τα πλέον απειλούµενα είδη στην Ευρώπη, αφού ο µισός πληθυσµός τους παγκοσµίως ζει στο Αιγαίο. O µαυροπετρίτης έρχεται και αναπαράγεται και στην Άνδρο και µετά αποδηµεί για να ξεχειµωνιάσει στην µακρινή Μαδαγασκάρη.

Σήμα κατατεθέν της Ανδρου.

Στην πλατεία της Ρίβας, στο κάτω άκρο της Χώρας δεσπόζει το άγαλμα του Αφανή Ναύτη, προς τιμή όλων των ναυτικών που έχασαν την ζωή τους στη θάλασσα. Είναι έργο του Μιχαήλ Τόμπρου, δωρεά της οικογένειας Γουλανδρή. Τοποθετήθηκε στο βάθρο του στις 5 Νοεμβρίου 1959 και έμεινε ακλόνητος μέχρι τις 30 Απριλίου του 2001 όπου ένας δυνατός αέρας τον έριξε στα μάρμαρα της πλατείας. Μετά την απαραίτητη επισκευή, τοποθετήθηκε στη θέση του. Είναι άγαλμα θρύλος, πόλος έλξης επισκεπτών, σήμα κατατεθέν, κλασικός τόπος ρεμβασμού, αναμνηστικών φωτογραφιών για όλους τους επισκέπτες του νησιού.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια

 

Τα δρομολόγια για 18/09 ΡΑΦΗΝΑ – ΑΝΔΡΟΣ είναι :

07.30 – 09.25 fast ferries Andros

07.50 -09.45 superferry

17.30 – 19.30 theologos (19,50€ απλή θέση – 20,50€ αριθμημένη θέση – 30€ 1η θέση – 16€ μηχανή)

19.15 – 21.10  superferry

 

Τα δρομολόγια για 20/09 ΑΝΔΡΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ είναι :

15.30 – 17.25 theologos

16.30 – 18.30 superferry

19.00 – 21.00 fast ferries Andros (19,50€ απλή θέση – 20,50€ αριθμημένη θέση – 30€ 1η θέση – 16€ μηχανή)

21.30 – 23.25 superferry

 

Το γκρουπ θα αναχωρήσει την Παρασκευή στης 17:30 με το πλοίο Θεολόγος με εισιτήριο οικονομικής θέσης. Σε περίπτωση επιθυμίας για 1η ή αριθμημένη θέση ενημερώστε μας. Στις ανωτέρω τιμές εισιτηρίων εφόσον θα τις κλείσουμε σαν group έχουμε 30% έκπτωση, οπότε θα διαμορφωθούν ως εξής: 13,70€ απλή – 14,40€ αριθμημένη – 22€ 1η θέση – 12,80€ μηχανή.

Παρακαλούμε οι συμμετέχοντες στην εκδρομή να αποστείλουν άμεσα (έως Τετάρτη 09/09/2020) ημερομηνία γέννησης (χρειάζεται λόγω COVID19) για κάθε άτομο που ταξιδεύει καθώς και αριθμό κυκλοφορίας μηχανής για την έκδοση των εισιτηρίων.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Η διαμονή μας θα γίνει στο Ξενοδοχείο Mare Vista ****, με τις εξής τιμές:

Classic Δίκλινο Δωμάτιο

Διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο με ένα διπλό ή δύο μονά κρεβάτια, δορυφορική τηλεόραση, ψυγείο, μπάνιο με ντουζιέρα και βεράντα με θέα στη θάλασσα.

Rate 55,00 EUR/Δίκλινο/με πρωινό για 2 ενήλικες

40,00 EUR/Μονόκλινο με πρωινό

 

Δίκλινο Δωμάτιο σε χωριστά επίπεδα

Το Δίκλινο δωμάτιο έχει εσωτερική σκάλα που συνδέει τον ισόγειο χώρο εισόδου με το υπνοδωμάτιο που βρίσκεται στον 1ο όροφο.

Διαθέτει διπλό κρεβάτι, δορυφορική τηλεόραση,  μοντέρνο μπάνιο και πολύ μεγάλη βεράντα με θέα προς τη θάλασσα.

Στο ισόγειο του υπάρχει και ένα μικρό ψυγείο. Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι δεν προσφέρεται για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Rate : 65,00 EUR/Δίκλινο/ημέρα με πρωινό για 2 ενήλικες

50,00  EUR/Μονόκλινο/ημέρα με πρωινό

Σουίτα Vista

Η σουίτα Vista διαθέτει κλιματιζόμενο υπνοδωμάτιο με δύο μονά ή ένα διπλό κρεβάτι  ,κλιματιζόμενο καθιστικό

δορυφορική τηλεόραση,μικρή κουζίνα με ψυγείο, μπάνιο και μεγάλη βεράντα με θέα στη θάλασσα.

Net Rate  75,00 EUR/Δίκλινο/ημέρα με πρωινό για 2 ενήλικες

60,00  EUR/Μονόκλινο/ημέρα με πρωινό

 

Όλα τα δωμάτια έχουν θέα στη θάλασσα.

Δεν συμπεριλαμβάνεται ο φόρος Διαμονής ο οποίος ανέρχεται στα 3 € ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση και πληρώνεται στο ξενοδοχείο κατά την αναχώρηση.

Παρακαλούμε δηλώσεις συμμετοχής λόγω του πιεσμένου χρόνου στον Βοηθό Εκδρομικού Σταμάτιο Σταύρα (6974451696), απαραιτήτως έως την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 με αντίστοιχη καταβολή χρημάτων στους παρακάτω λογαριασμούς με την ένδειξη: BMW – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και αποστολή της απόδειξης πληρωμής στα email:

info@marevista.gr (ξενοδοχείο)

sstavras@hotmail.com (Σταύρας Σταμάτιος)

secretary@bmwriders.gr (λέσχη)

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ :

Δικαιούχος: HOTEL KEYS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

 

EUROBANK ERGASIAS A.E

Αρ. Λογαριασμού:  0026 0019 5002 0119 7491

ΙΒΑΝ:  GR 1902 6001 9000 0500 2011 97491

 

 

Το πρόγραμμα της εκδρομής θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

 

Η συμμετοχή στην εκδρομή αφορά μόνο ενεργά μέλη της Λέσχης και όσους έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως η σωστή μοτοσυκλετιστική ενδυμασία οδηγού – συνεπιβάτη, η τήρηση κανόνων ομαδικής πορείας και η επιμελής συντήρηση των μοτοσυκλετών μας, θεωρείται δεδομένη.

Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί εάν απαιτηθεί, με σύμφωνη γνώμη των συμμετεχόντων.

Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ / ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ / ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ Κ.Λ.Π., ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ.

Επιβάλλεται όπως οι συμμετέχοντες φέρουν μαζί τους για ασφάλεια και προστασία όλων: Κατάλληλη προστατευτική μάσκα, γάντια μιας χρήσης και απολυμαντικό διάλυμα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ … !!!

 

Περιμένουμε παλιούς και νέους φίλους να περάσουμε όμορφα.

 

Its our DNA!

Ο Βοηθός Εκδρομικού

Σταμάτιος Σταύρας