ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΕΒΡΟΥ ( AREA SYNEST) στο Συνεβρό Αχαΐας 26/7/2020

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΕΒΡΟΥ ( AREA SYNEST) στο Συνεβρό Αχαΐας 26/7/2020

Αγαπητά Μέλη,

 

Η Λέσχη μας έχει προγραμματίσει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, στο ¨Θεματικό Πάρκο Συνεβρού¨ (Area Synest) .

Σε λιγότερο από δυο ώρες από την Αθήνα, ακολουθώντας τις ταμπέλες προς ¨Συνεβρό¨ και ¨Θεματικό Πάρκο Συνεβρού¨, φτάνει κανείς στο Area Synest.

Η σήμανση είναι καινούργια και σαφής, ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος μέχρι την είσοδο του πάρκου και η διαδρομή είναι απίστευτη καθώς διασχίζει ένα μοναδικό τοπίο με ποικίλη βλάστηση, με τον ποταμό Κριό και το όρος Μαρμάτι να καθορίζουν τη μορφολογία του.

Το πάρκο αυτό αποτελεί ιδανικό εκδρομικό προορισμό για οικογένειες, παρέες, συλλόγους, πεζοπόρους, ορειβάτες κ.λ.π..

Στο Area Synest,  κανείς δεν χάνεται όσο απέραντο κι αν είναι το τοπίο. Υπάρχουν παντού πινακίδες και χάρτης του θεματικού αυτού πάρκου, που οδηγούν τον επισκέπτη σε όποιο μέρος επιθυμεί.

Στην είσοδο μας περιμένουν τρεχούμενα νερά τα οποία καταλήγουν στη λίμνη με τα χρυσόψαρα, τα νούφαρα και τις υπέροχες γαλάζιες λιβελούλες. Στη συνέχεια συναντάμε τα χωριά των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, τον Περιστερώνα, το Κοτοχωριό με τα σπάνια είδη πουλερικών, τα Αγριόπουλα, το Κουνελοχωριό, τα Παγώνια και φτάνουμε στην εξέδρα με θέα στο δάσος, τον Παραδοσιακό Καφενέ, τις Λίμνες και τους χώρους εστίασης.

Διασχίζοντας τη γέφυρα πάνω από τη λίμνη, ο επισκέπτης εισέρχεται το θεματικό πάρκο όπου σε όλη την έκτασή του, αναδύονται αρώματα από άνθη και φυτά απ’ όλο τον κόσμο (το θερμοκήπιο του Area Synest φιλοξενεί κατά εποχές διάφορα τέτοια θέματα).

Θεματικές ενότητες του Πάρκου

 

Η Γωνιά των Περιστεριών

Σ’ ένα καλαίσθητο και ιδιαίτερο περιστερώνα, φιλοξενούνται διάφορες ράτσες περιστεριών απ’ όλο τον κόσμο. Η κάθε μια είναι ξεχωριστή και διαφορετική, με χρώματα και μεγέθη που μαγεύουν με την παρουσία τους.

Το Κοτοχωριό

Διαφορετικές ράτσες από κότες κατοικούν και φιλοξενούνται στα προσεγμένα και κομψά ¨κοτόσπιτα¨, στο διάσημο αυτό χωριό, με τα ιδιαίτερα χρώματα και χαρακτηριστικά.

Το Κουνελοχωριό

Σ’ ένα πανέμορφο τοπίο με έντονη βλάστηση και δέντρα, φιλοξενούνται αυτά τα υπέροχα μικρά και παιχνιδιάρικα ζωάκια, τα οποία μπορεί ο επισκέπτης να παρατηρήσει και να παίξει μαζί τους.

Λίμνη με Πάπιες & Κύκνους

Το βασικό στοιχείο του πάρκου, είναι το νερό. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά πάπιες και χηνόπαπιες να κολυμπούν ανέμελα στη λίμνη, να παρατηρήσει τη συμπεριφορά των υπέροχων αυτών πτηνών, να τις ταΐσει και να ταξιδέψει νοητά μαζί τους…

Η Φωλιά

Πρόκειται για μια χειροποίητη φωλιά πουλιών στο ¨γεροπλάτανο¨, ανθρωπίνων διαστάσεων, μια πραγματικά έκπληξη όταν ανακαλύψει κανείς πως μπορεί να επισκεφτεί το εσωτερικό της.

Στο Area Synest λειτουργεί επίσης το χειμερινό εστιατόριο, με τα μεγάλα τζάκια και τη θέα προς τη θάλασσα ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί κανείς να απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του κάτω από τα πλατάνια και ο χώρος χαλάρωσης & γεύσεων όπου μπορεί κανείς να απολαύσει δίπλα στο τζάκι καφέ, τσάι, αρωματικά βότανα ή ζεστή σοκολάτα και να γευτεί χειροποίητα σπιτικά γλυκά όπως γαλατόπιτα, κέικ, τάρτες φρούτων ή και κάποια αλμυρά σνακ.

Στο Θεματικό Πάρκο Συνεβρού, είναι δυνατή ακόμα και η διαμονή. Το Home Hotel (το οποίο άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2018), βρίσκεται στο φιλόξενο και παραμυθένιο χώρο του πάρκου μέσα στη φύση και προσφέρει τη δυνατότητα διαμονής στους επισκέπτες του, παρέχοντάς τους ανέσεις υψηλής ποιότητος και αισθητικής.

Το πάρκο, λειτουργεί Σάββατο & Κυριακή από τις 11:00 έως τις 17:00.

Η τιμή εισόδου είναι για ενήλικες: 10€ και για τα παιδιά (έως 12 ετών): 5€.

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

09:00    Συνάντηση στα ΣΕΑ ΜΕΓΑΡΩΝ.

09:30    Αναχώρηση για Συνεβρό Αχαΐας.

Απόσταση ΣΕΑ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΕΒΡΟΥ: 135 χλμ., 1ω 50΄≈ μέσω (Ολυμπία Οδός/Α8 και Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών/Ολυμπία Οδός/Ε65/ΕΟ8Α).

11:30≈  Άφιξη στο Πάρκο Area Synest.

14:30≈  Γεύμα στο εστιατόριο του πάρκου ή σε επιλεγμένο εστιατόριο επί δρομολογίου.

16:30≈  Επιστροφή και στάση για καφεδάκι, το οποίο θα αποφασιστεί από κοινού.

Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητες έως την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, στον Υπεύθυνο της εκδρομής Σταμάτιο Σταύρα 6974451696 .

Η συμμετοχή στην εκδρομή αφορά μόνο ενεργά μέλη της Λέσχης και όσους έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως η σωστή μοτοσυκλετιστική ενδυμασία οδηγού – συνεπιβάτη, η τήρηση κανόνων ομαδικής πορείας και η επιμελής συντήρηση των μοτοσυκλετών μας, θεωρείται δεδομένη.

Περιμένουμε παλιούς και νέους φίλους να περάσουμε όμορφα.

Its our DNA!

Για το Δ.Σ. της Λέσχης,

Ο Υπεύθυνος Εκδρομικού

Σπύρος Καψοκαβάδης