Μονοήμερη Εκδρομή Λέσχης 22/09/2024 στις Μυκήνες

Μονοήμερη Εκδρομή Λέσχης 22/09/2024 στις Μυκήνες

Αγαπητά Μέλη,

Η Λέσχη μας έχει προγραμματίσει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024,  στις Μυκήνες. Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη συνοδεία ξεναγού στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Μυκηνών.

Αρχαιολογικός χώρος & μουσείο Μυκηνών.

Ο Μυκηναϊκός πολιτισμός και ο Τρωικός Πόλεμος ενέπνευσαν σημαντικά την ποίηση, τη λογοτεχνία και το θέατρο. Ο Όμηρος πλέκει όμορφα την ιστορία με το μύθο. Ελάτε να περπατήσουμε μαζί τα βήματα του Αγαμέμνονα. Η περιήγηση στον Αρχαιολογικό χώρο ξεκινάει από τον Ταφικό περίβολο. Βρισκόμαστε πάνω από το θολωτό τάφο της Κλυταιμνήστρας, θαυμάζουμε τη θέα στον Αργολικό κόλπο και παρατηρούμε τη στρατηγική θέση που έχει η Ακρόπολη. Περνάμε από το θολωτό τάφο του Αιγίσθου για να καταλήξουμε στην Πύλη των Λεόντων. Εκεί κάνουμε μία στάση για να θαυμάσουμε το υπέροχο ανάγλυφο και συνειδητοποιούμε τη δύναμη και το κύρος που είχαν οι Μυκηναίοι Βασιλείς. Στη συνέχεια συναντάμε την ανασκαφή του Ερρίκου Σλήμαν – Ταφικός περίβολος Α’ από τις πιο σημαντικές ανασκαφές του 19ου αι. στον κόσμο.

Ανηφορίζοντας με σκοπό να φτάσουμε στο Ανάκτορο μαγευόμαστε από τη θέα και φανταζόμαστε τη χλιδή και τον πλούτο των βασιλικών οικογενειών που έζησαν εκεί 3500 χρόνια πριν! Αφού δούμε το Μέγαρο εξερευνούμε την πίσω πλευρά του λόφου, εκεί που υπήρξαν τα Εργαστήρια και η Δεξαμενή. Έχοντας περπατήσει περιμετρικά σχεδόν ολόκληρο το Κυκλώπειο Τείχος συναντάμε τη Βόρεια Πύλη. Από εκεί κατηφορίζουμε με προορισμό το Μουσείο.

Η επίσκεψη στο μουσείο θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη καθημερινή ζωή των Μυκηναίων και να θαυμάσουμε την υπέροχη κεραμική τέχνη τους.

Για να θαυμάσουμε τον ωραιότερο και καλυτέρα διατηρημένο θολωτό βασιλικό τάφο χρειάζεται να μετακινηθούμε 500μ. από την Ακρόπολη στο θησαυρό του Ατρέα – που έχει δικό του χώρο στάθμευσης για τις μηχανές μας. Για αυτή την επίσκεψη χρησιμοποιούμε το ίδιο εισιτήριο με αυτό του Μουσείου και της Ακρόπολης και έτσι ολοκληρώνουμε την επίσκεψη μας στις Μυκήνες.

Διάρκεια: 90 λεπτά περίπου

Κόστος Ξεναγού : 100€ θα επιμεριστεί στους συμμετέχοντες.

Κόστος Εισιτηρίων : Ολόκληρο: €12, Μειωμένο: €6

Μετά τη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη στάση 30 λεπτών στο Cafe του πολυχώρου Silo Art Factory, για καφέ, αναψυκτικό ή σνακ, με θέα τους ελαιώνες και την υπέροχη φύση της Αργολίδας.

Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε προς Αρχαία Επίδαυρο όπου έχουμε προγραμματίσει γεύμα στην ταβέρνα «Το Περιβόλι της Γωγώς»

Πρόγραμμα Εκδρομής  (Δύση Ηλίου: 19:22)

3 ω 16 λεπτ. (239 χλμ.)

https://maps.app.goo.gl/GSX3gVTbynGdzp4r8

08:40    Συνάντηση στο ΣΕΑ ΜΕΓΑΡΩΝ.

09:00    Ενημέρωση

09:15    Αναχώρηση προς Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, 1ω  (81,4 χλμ.)

10:30    Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών. Ξενάγηση 90λεπτ.

12:15 ≈ Αναχώρηση από Μυκήνες πορεία προς Silo Art Factory Homemade Food, 10 λεπτ. (5,1 χλμ.)

12:25    Άφιξη Silo Art Factory Homemade Food, Σύντομη στάση 30λεπτ.

13:00≈ Αναχώρηση προς Αρχαία Επίδαυρο  47 λεπτ. (51,8 χλμ.)

14:00≈  Άφιξη στην ταβέρνα «Το Περιβόλι της Γωγώς»

Γεύμα 2ωρ.

16:00≈ Αναχώρηση προς Ίσθμια 53 λεπτ. (48,8 χλμ.)

17:00≈ Καφέ «Isthmia bridge cafe» 1ω 30 λεπτ.

18:30≈  Αναχώρηση από Ίσθμια επιστροφή Αθήνα 32 λεπτ. (51,5 χλμ.)

19:10≈  Άφιξη Διόδια Ελευσίνας  ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Δηλώσεις συμμετοχής για την εκδρομή, ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο και το γεύμα, απαραίτητες έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, στο μέλος μας Αναστάσιο Γκιώνη (κινητό: 698 8292109).

Η συμμετοχή στην εκδρομή αφορά μόνο ενεργά μέλη της Λέσχης και όσους έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως η σωστή μοτοσυκλετιστική ενδυμασία οδηγού – συνεπιβάτη, η τήρηση κανόνων ομαδικής πορείας και η επιμελής συντήρηση των μοτοσυκλετών μας, θεωρείται δεδομένη.

Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί εάν απαιτηθεί, με σύμφωνη γνώμη των συμμετεχόντων.

Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ / ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ / ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ Κ.Λ.Π., ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ.

 

Περιμένουμε παλιούς και νέους φίλους να περάσουμε όμορφα.

Its our DNA!

Για το Δ.Σ. της Λέσχης,

Ο Υπεύθυνος Εκδρομικού

Κώστας Σχορετσανίτης