Μονοήμερη Εκδρομή 05/12/2021 Άνω Τρίκαλα Κορινθίας

Μονοήμερη Εκδρομή 05/12/2021 Άνω Τρίκαλα Κορινθίας

Αγαπητά Μέλη,

Η Λέσχη μας έχει προγραμματίσει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας.

 

Σημεία Αναφοράς & Ενδιαφέροντος …

 

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν χωριό του Νομού Κορινθίας, χωρίζεται σε τρεις επιμέρους οικισμούς και ανήκουν στο Δήμο Ξυλοκάστρου.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ομάδα χωριών καθώς αποτελούνται από τα Άνω Τρίκαλα, τη Μέση Συνοικία Τρικάλων και την Κάτω Συνοικία Τρικάλων.

Είναι κτισμένα σε υψόμετρο 1100 μέτρων στις πλαγιές του όρους Κυλλήνη, μέσα σε ελατοδάσος, γεγονός που τα καθιστά ως ένα πραγματικά υπέροχο τουριστικό προορισμό με ¨δυστυχώς¨ τα ερείπια του Πύργου των Νοταραίων (τόπος γέννησης του Αγίου Γερασίμου Νοταρά) και τον Ιερό Ναό αφιερωμένο στο όνομά του ακριβώς δίπλα του.

.Σε απόσταση μόλις 12 χλμ., στο βορειοανατολικό άκρο του οροπεδίου της Κυλλήνης, βρίσκεται το Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας και από εκεί ξεκινούν και τα μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν στη Χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, το Σπήλαιο του Ερμή και τη Λίμνη Δασίου, ενώ 21 χλμ. βορειοδυτικά των Άνω Τρικάλων, βρίσκεται η μοναδικού φυσικού κάλλους τοποθεσία ¨Το Ρέμα των Μύλων¨ στο χωριό Ζάχολη στην Ευρωστίνα (Επαρχιακή Οδός Δερβενίου – Φενεού & Επαρχιακή Οδός Αγοριανής – Κορώνειας/ Επαρχιακή Οδός Λυγιάς – Ταρσού 48), ενώ βορείως, στα 24 χλμ. βρίσκεται η Παναγία Των Βράχων ή Παναγία Της Φανερωμένης, στα 30 χλμ. η Λίμνη Δόξα, στα 50 χλμ. η Λίμνη Στυμφαλία,

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

10:00    Συνάντηση στα ΣΕΑ ΜΕΓΑΡΩΝ.

10:30    Αναχώρηση για Άνω Τρίκαλα Κορινθίας.

Απόσταση ΣΕΑ ΜΕΓΑΡΩΝ – Άνω Τρίκαλα Κορινθίας: 120 χλμ., 1ω 45΄≈ μέσω Ολυμπία Οδός/Α8/Ε94 & ΕΟ Κορίνθου – Πατρών/Ολυμπία Οδός/Ε65/ΕΟ 8Α & Επαρχιακή Οδός Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Μάννας.

11:30≈  Στάση για καφεδάκι επί δρομολογίου (περί το Ξυλόκαστρο 95ο χλμ.≈, ).

Ξυλόκαστρο – Άνω Τρίκαλα Κορινθίας: 27 χλμ., 45΄.

13:30≈  Άφιξη στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας & Γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο της περιοχή.

Γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο της περιοχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Λόγω εποχής και περιοχής, θα φιλοξενηθούμε σε κλειστό χώρο εστίασης!

Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα απαιτείται:

Το Εστιατόριο – Ταβέρνα – Καφέ, έχει χαρακτηριστεί Μόνο για Εμβολιασμένους: Επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε Εμβολιασμένους με Πιστοποιητικό Εμβολιασμού και σε Νοσήσαντες με Πιστοποιητικό Νόσησης μέχρι 6 μηνών.

 

17:00≈  Επιστροφή και στάση για καφεδάκι, το οποίο θα αποφασιστεί από κοινού.

Δηλώσεις συμμετοχής για την εκδρομή και το γεύμα, απαραίτητες έως την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, στον Υπεύθυνο Εκδρομικού Σπύρο Καψοκαβάδη (κινητό: 6944 665125).

Η συμμετοχή στην εκδρομή αφορά μόνο ενεργά μέλη της Λέσχης και όσους έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως η σωστή μοτοσυκλετιστική ενδυμασία οδηγού – συνεπιβάτη, η τήρηση κανόνων ομαδικής πορείας και η επιμελής συντήρηση των μοτοσυκλετών μας, θεωρείται δεδομένη.

Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί εάν απαιτηθεί, με σύμφωνη γνώμη των συμμετεχόντων.

Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ / ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ / ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ Κ.Λ.Π., ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ.

Επιβάλλεται όπως οι συμμετέχοντες φέρουν μαζί τους για ασφάλεια και προστασία όλων: Κατάλληλη προστατευτική μάσκα, γάντια μιας χρήσης και απολυμαντικό διάλυμα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ … !!!

 

Περιμένουμε παλιούς και νέους φίλους να περάσουμε όμορφα.

Its our DNA!

Για το Δ.Σ. της Λέσχης,

Ο Υπεύθυνος Εκδρομικού

Σπύρος Καψοκαβάδης