Συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στις 16 Ιουνίου 2023, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στις 16 Ιουνίου 2023, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Αγαπητά Μέλη,

Η Λέσχη μας, στα πλαίσια των Πολιτιστικών της Εκδηλώσεων, πρόκειται να παρακολουθήσει τη Συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στις 16 Ιουνίου 2023, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, γιορτάζοντας το άνοιγμα του Καλοκαιριού, μ’ έναν τρόπο που μόνο ο ίδιος γνωρίζει τόσο καλά!

Με ένα πάρτυ, μια γιορτή χαράς, συγκίνησης, χορού & τραγουδιού!

¨Όλοι μαζί στο πιο όμορφο σημείο της Αθήνας, ξάπλα στο γρασίδι, όρθιοι αγκαλιά, Καλοκαίρι στην καρδιά…¨ !!!

Το πρώτο πολυαναμενόμενο πάρτυ του θα γίνει σε έναν από τους αγαπημένους του χώρους, εκεί που για τρεις συνεχόμενες χρονιές έκανε απανωτές sold out εμφανίσεις οι οποίες έχουν γίνει σημείο αναφοράς για τις επιτυχημένες από κάθε άποψη καλοκαιρινές συναυλίες, στον ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ!

Επιστρέφει λοιπόν την Παρασκευή 16 Ιουνίου στον κήπο, για να θυμηθούμε, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και πάνω από όλα να φύγουμε στο τέλος της βραδιάς πιο χαρούμενοι και πιο ανάλαφροι!

Ορμώμενος από το στούντιο με το τραγούδι «ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ» αλλά και το νέο του album, με όλα τα αγαπημένα μας από τη δισκογραφία του αλλά και δικά του αγαπημένα που διασκευάζει και τραγουδά, επιστρέφει στον Κήπο για να γίνουμε όλοι μέρος μιας Συναυλίας – Γιορτής,  γεμάτη με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας.

Μαζί του παίζουν, οι εξαιρετικοί και σταθεροί φίλοι και συνεργάτες του μουσικοί: Νίκος Αγγλούπας (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο, πλήκτρα) κ.λ.π.

Κόστος Εισιτηρίου: 15 € έκαστο (γενική είσοδος).

Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητες για την εξασφάλιση των Εισιτηρίων, μέχρι την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στον Σπύρο Καψοκαβάδη (κινητό: 6944 665125) και στον Σταμάτη Σταύρα (κινητό: 6974 451696) και σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, εξόφληση του αντιτίμου το αργότερο μέχρι τις 13 Μαΐου 2023 (για όσους θα παραβρεθούν στην 25η Πανελλήνια Συγκέντρωση στην Σκαφιδιά Ηλείας).

Η συμμετοχή στην επίσκεψη αφορά μόνο ενεργά μέλη της Λέσχης και όσους έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης σε αυτήν.

  • Το αναλυτικό πρόγραμμα της Συναυλίας καθώς και η ακριβής λήξη της, θα ανακοινωθούν προσεχώς.
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης για τις μοτοσυκλέτες στο PARKING του Μεγάρου (Είσοδος επί της Οδού Κόκκαλη η οποία είναι κάθοδος προς την Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας), αμέσως μετά το Γραφείο Κινήσεως.
  • Για τα αυτοκίνητα κατά τις ώρες Παραστάσεων, το PARKING κοστίζει 5 € και δικαιολογεί από 1 ώρα πριν την Παράσταση έως και 1 ώρα μετά τη λήξη της.
  • Η πλαϊνή Είσοδος του Κήπου, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Είσοδο του PARKING.
  • Απαγορεύεται το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια του Μεγάρου (περιμετρικά). ΠΡΟΣΟΧΗ: Γερανός και κλήση !!!
  • Στον Κήπο δεν υπάρχουν καθίσματα. Επιτρέπεται να έχουμε μαζί μας, καρεκλάκια κάμπινγκ, ψάθες, μαξιλαράκια κήπου φερ – φορζέ κ.λ.π.
  • Ενδείκνυται casual – σπορ ένδυση (για τις κυρίες όχι τακούνια) λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου και του εδάφους.
  • Λόγω του φυσικού περιβάλλοντος (πυκνή βλάστηση / δένδρα), συνίσταται η χρήση AUTAN.
  • Λειτουργού BAR με σνακ, νερό, αναψυκτικά, μπύρες, ποτά, παγωτά κ.λ.π.

Πρόγραμμα Συναυλίας  (Δύση Ηλίου: 20:50)

 

20:00 – 20:15  Συνάντηση στην πλαϊνή Είσοδο του Μεγάρου επί της Οδού Κόκκαλη (ακριβώς δίπλα στην Είσοδο του PARKING).

20:30               Εύρεση χώρου & τακτοποίηση στον Κήπο.

21:00                           Έναρξη Συναυλίας.

23:00≈             Λήξη Συναυλίας & παραμονή στο χώρο για φωτογραφίες.

Λίγα Λόγια για τον Κωστή Μαραβέγια …

Ο Κωστής Μαραβέγιας γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 13 Μαΐου 1974. Σπούδασε Αρμονία, Αντίστιξη και Φούγκα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο της Πάτρας, κλασσική κιθάρα και κρουστά στο Ωδείο Δημήτρης Μητρόπουλος. Πτυχιούχος Στατιστικής και Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Μπάρι Ιταλίας.

Παίζει ακορντεόνπιάνοκιθάρααρμόνιο και τραγουδάει στα ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά.

Το 1995 συμμετείχε στο καλοκαιρινό εργαστήρι ¨ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ¨ με τον Ennio Morricone στην Accademia Musicale Chigiana της Siena (Ιταλία).

Το 1996 στο Bari της Ιταλίας, σχημάτισε το συγκρότημα X-darawish, ένα πολυεθνικό σχήμα με Έλληνες, Ιταλούς και Αλγερινούς μουσικούς. Με το παραπάνω συγκρότημα, όπου συμμετείχε σε σύνθεση, στίχους, ενορχήστρωση, φωνή, κιθάρες και πιάνο, ηχογράφησε δυο cd εκ των οποίων το τελευταίο ‘una ratsa μια φάτσα’ (FM records, il manifesto), πούλησε 15.000 αντίτυπα σε Ελλάδα και Ιταλία.

Διασκεύασε το τραγούδι ¨Βασιλικός¨, με φιλική συμμετοχή του Βασίλη Σαλέα. Το τραγούδι έχει συμπεριληφθεί σε συλλογές του εξωτερικού.

Συμμετείχε σε περισσότερες από 200 συναυλίες και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε ένα από τα σπουδαιότερα Φεστιβάλ της Ευρώπης, το Dranouter Folkfestival του Βελγίου, όπου συμμετείχαν στο παρελθόν οι Μίκης Θεοδωράκης και Γιάννης Μαρκόπουλος.

Η μουσική του συνδυάζει Μεσογειακά και Βαλκανικά στοιχεία, πολύχρωμες ρυθμίσεις και Τζαζ και Μπόσα Νόβα επιρροές.

Το 2003 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δουλειά από την FM records με γενικό τίτλο ¨Ραδιοπειρατής¨.

Έγραψε την μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις ¨Εν Αγρινίω¨ και ¨Ανεράιδα¨.

Το 2004 συμμετείχε στην περιοδεία του Διονύση Σαββόπουλου καθώς και στις εορταστικές παραστάσεις “Η συναυλία των κεριών” για τα 40 χρόνια στη δισκογραφία, στο Ηρώδειο.

Το 2005 εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή ΖΥΓΟΣ μαζί με τους Λουδοβίκο των Ανωγείων, Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γιώτα Νέγκα και Έλλη Πασπαλά.

Το 2007, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του “Maraveyas Ilegal” (Cantini 2007).

Η τρίτη κυκλοφορία του ήταν το “Welcome to Greece” (EMI 2009) και η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του είναι το “Λόλα” (EMI 2012).

Περιοδεύει τακτικά με ζωντανή μπάντα στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως  τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιταλία και το Βέλγιο.

Το 2010 πραγματοποίησε εμφάνιση κατά το άνοιγμα της Νύχτας του Prix Europa που οργανώνεται από το RBB στο Großen Sendesaal του Βερολίνου,  το μεγαλύτερο ετήσιο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ.

Ο Κωστής Μαραβέγιας υπηρέτησε ως οικοδεσπότης του μουσικού ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος» για το 2011-2012 τηλεοπτική σεζόν, μια παραγωγή του Πάνου Καρκανεβάτου για την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση της ΕΡΤ .

Το 2012 παρουσίασε το πρώτο του μυθιστόρημα ¨Λόλα¨ το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ως μέρος ενός CD με τον ίδιο τίτλο.  Η ιστορία αφορά ένα νεαρό κορίτσι, μία μουσικό που ονομάζεται Λόλα και το φίλος της τον Μάρκος.

Το 2014 έγραψε και σκηνοθέτησε 12 επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ μουσικής ¨Μουσική Παντού¨  η οποία διαβιβάστηκε στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση ΝΕΡΙΤ και το ίδιο έτος βραβεύτηκε και ως ο Καλύτερος Συνθέτης.

Το 2015 συνέθεσε τη μουσική για το θεατρικό έργο Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη,  στο Εθνικό Θέατρο Ελλάδος.

Το 2016 συμμετείχε ως τραγουδιστής – τραγουδοποιός στη γαλλική ταινία ¨Voir du pays¨ η οποία βραβεύτηκε στο 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και τον Ιούνιο του ίδιου έτους, συνέθεσε τη μουσική για το θεατρικό έργο ¨Monaksxa a lonely planet¨, για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το 2016, το 2017 και το 2018 ήταν ένας από τους κριτές στο ¨Τhe Voice Greece¨, όπου και στις τρεις χρονιές, αυτός και η ομάδα του κατάφεραν να βγουν νικητές.

Επίσης το 2016 έβγαλε καινούργιο δίσκο το ¨Κατάστρωμα¨.

It’s our DNA!
Για το Δ.Σ. της Λέσχης,
Η Υπεύθυνη Εκδήλωσης
Μαρία Ε. Σκιαδά