Σχολή σκύλων οδηγών- Τετάρτη 6.10.2021

Σχολή σκύλων οδηγών- Τετάρτη 6.10.2021

Αγαπητά μέλη

την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 – αμέσως μετά τη Γενική μας Συνέλευση  θα μας επισκεφτούν εκπρόσωποι της Σχολής Λάρα που εκπαιδεύει Λαμπραντόρ για σκύλους οδηγούς και τα διαθέτει δωρεάν σε ανθρώπους με απώλεια όρασης.

Οι σκύλοι οδηγοί βοηθούν έναν τυφλό να αποφύγει εμπόδια στο δρόμο, του βρίσκουν άδειο κάθισμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, γκισέ, σκάλα, ασανσέρ κτλ. Με λίγα λόγια τον κάνουν να νιώθει πιο αυτόνομος και ασφαλής.

Στόχος μας να αναδείξουμε το έργο της σχολής και να βοηθήσουμε και εμείς με όποιον τρόπο μπορούμε τους συνανθρώπους μας.

Την Τετάρτη λοιπόν θα μας επισκεφθούν η κα Χαρά Μπουργάνη – Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Ανεύρεσης Πόρων,  κα Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου και ο σκύλος οδηγός της Μπάμπου.  Θα γίνει παρουσίαση της Σχολής Λάρα ενώ σίγουρα την παράσταση θα κλέψει ο Μπάμπου.

Οι τρόποι που μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει είναι:

1.Προσφορά οικονομική ή σε είδος: Οι χορηγοί που στηρίζουν το έργο μας συμβάλλουν στη μείωση των εξόδων μας και ενισχύουν τη δράση μας καλύπτοντας οικονομικά μερικώς ή ολικώς την εκπαίδευση ενός σκύλου οδηγού, λειτουργικά μας έξοδα (π.χ. έχουμε χορηγίες σε τροφές κτλ.).

Πληροφορίες: https://www.laraguidedogs.gr/donations.php

 

2.Εθελοντισμός-αναδοχή: Το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης ενός σκύλου οδηγού είναι η κοινωνικοποίησή του. Ενας εθελοντής puppy walker αναλαμβάνει να το φιλοξενήσει για κάποιους μήνες. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο σκύλος οδηγός εξοικειώνεται με τους ανθρώπους, την κυκλοφορία στους δρόμους, τα μέσα μεταφοράς κτλ., αφού ο εθελοντής το παίρνει μαζί του παντού, ακόμα και στη δουλειά του.

Όπως σας ενημέρωσα και τηλεφωνικά, είμαστε στη διάθεσή σας για κάποια παρουσίαση στα μέλη σας όποτε δοθεί η δυνατότητα.

 

Πληροφορίες για τους σκύλους οδηγούς εδώ: https://www.laraguidedogs.gr/guidedog.php αλλά και στο πρώτο μας newsletter: https://mailchi.mp/98ba2a903a0c/laraguidedogs-4984926?e=[UNIQID]&fbclid=IwAR1eokAyDAEXV1IvAtNbtJyuXDCcHUqcx6d05bhREUHtIgMJvqNwS3Acz7E