Την Τετάρτη 2/3/2016 η λέσχη μας θα φιλοξενήσει το συγγραφέα και μοτοσυκλετιστή Άγγελο Σινάνη.

Την Τετάρτη 2/3/2016 η λέσχη μας θα φιλοξενήσει το συγγραφέα και μοτοσυκλετιστή Άγγελο Σινάνη.

Την Τετάρτη 2/3/2016 στις 20:30 η λέσχη μας  θα φιλοξενήσει το συγγραφέα και μοτοσυκλετιστή Άγγελο Σινάνη στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου του βιβλίου “ΚΟΡΕΣΤΕΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ”.

aggelos_sinanis

Ο Άγγελος Σινάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Από το 1985 άρχισε να ταξιδεύει με τη μοτοσυκλέτα του στην Ευρώπη καταγράφοντας ταξιδιωτικές εμπειρίες. Λάτρης του δύσκολου και του ακραίου ξεκίνησε τις πολύμηνες περιπλανήσεις από τις εσχατιές της Σκανδιναβίας και συνέχισε σε διάφορες χώρες για τα επόμενα δέκα χρόνια. Δεν έλειψαν παράλληλα οι αναζητήσεις εντός Ελλάδας με την οποία ασχολήθηκε συστηματικά από το 1994.

Συνεργάστηκε με την Road στα πρώτα στάδια της τουριστικής χαρτογράφησης της Ελλάδας, κυρίως των νησιών, ενώ στη συνέχεια συνέδραμε συστηματικά με πληροφορίες την ΑΝΑΒΑΣΗ. Η ενασχόλησή του με το ταξιδιωτικό – περιηγητικό βιβλίο ξεκίνησε το 1999 με τη σύμπραξή του με το περιοδικό μοτοσυκλέτας και δράσης 0-300. Για δέκα χρόνια συνέθετε αδιαλείπτως έναν πρωτότυπο αυτοτελή τόμο με τίτλο Ταξίδια στην άλλη Ελλάδα προσφέροντας στους αναγνώστες ένα τεκμηριωμένο και αξιόπιστο βοήθημα, μια φρέσκια άποψη για περισσότερους από 100 ταξιδιωτικούς προορισμούς ανά την Ελλάδα (βλ.http://www.elladosperiigisis). Η πρωτοτυπία του έγκειτο στην επιτόπια πολυήμερη έρευνα, στον συγκερασμό του βιώματος του ταξιδιώτη – περιηγητή με τη ζωντανή μαρτυρία απλών ανθρώπων και την ενδελεχή αναδίφηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας.

Συνεργάστηκε με τα ένθετα «διακοπές», Ανακαλύψτε και Εξερευνήστε την Ελλάδα των εφημερίδων Νέα και Έθνος συμμετέχοντας στη δημιουργία των ταξιδιωτικών οδηγών: «Πύλη – Ελάτη – Περτούλι – Ασπροπόταμος Πίνδου» (2007), «Διαδρομές 4 Χ4 στην Ελλάδα» (2008), «Άγραφα» (2009), «Αργιθέα – Βόρεια Άγραφα» (2009), Μονές Θεσσαλικών Αγράφων (2009).

Αυτοτελή βιβλία του είναι: Ελάτη – Περτούλι – Ασπροπόταμος (2000), Πανευρωπαϊκός Οδηγός για Μοτοσυκλετιστές (2002), Πύλη – Ελάτη – Περτούλι (2009), Ο Γράμμος και τα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας (2010), Αργιθέα – Αχελώος περιήγηση στον τόπο και τα μνημεία (2010), Ιστορία του οργανωμένου Μοτοσυκλετισμού στην Ελλάδα (2013) και το παρόν, Κορέστεια – τα χωριά της λήθης (2015). Μια τίμια προσέγγιση στην παραμεθόρια περιοχή Καστοριάς – Φλώρινας και μια πολύχρονη συνθετική εργασία, ώριμος καρπός της 30ετούς ταξιδιωτικής και ερευνητικής πορείας του.

koresteia_ta_xwria_tis_lithis