Εξόρμηση στην Λίμνη Δόξα Κυριακή 12.3.2017

Εξόρμηση στην Λίμνη Δόξα Κυριακή 12.3.2017

Αγαπητά μέλη μας .

Η προγραμματισμένη Κυριακάτικη βόλτα μας θα γίνει στην τεχνητή λίμνη Δόξα.

10:00 συνάντηση στα ΣΕΑ Μεγάρων

10:30 αναχώρηση

Αρκεί μόνο να ταξιδέψουμε 160 χιλιόμετρα από την Αθήνα, για 2,5 ώρες, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, μέχρι στο Κιάτο να στρίψουμε και να κατευθυνθούμε προς την ορεινή Κορινθία, τον κάμπο του Φενεού και την τεχνητή λίμνη Δόξα.

Εν αρχή ήταν ο Δόξας και ο Όλβιος, δύο ποτάμια που τους χειμώνες πλημμύριζαν και έπνιγαν με τα νερά τους την πεδιάδα του Φενεού και τις καλλιέργειες των κατοίκων. Όταν λοιπόν, ο ανθρώπινος “δάκτυλος” επενέβη στην περιοχή χωρίζοντας τα δύο ποτάμια, με την κατασκευή του φράγματος – στα μέσα της δεκαετίας του 90 – κανείς δεν φαντάζονταν ότι η τεχνητή λίμνη που θα προέκυπτε μέσα στα έλατα, θα άλλαζε άρδην το φυσικό περιβάλλον και θα γινόταν πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών, όλων των ηλικιών.

“Σήμα κατατεθέν” της νεαρής λίμνης Δόξα είναι το μικρό ξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου (ή Παλαιομονάστηρο, κτίσμα του 14ου αιώνα που εγκαταλείφθηκε τον 17ο αιώνα από μια πλημμύρα της περιοχής) που στέκεται σε μια στενή λωρίδα γης, στην καρδιά της λίμνης και καθρεφτίζεται στα, συνήθως, ακίνητα νερά.

Η λίμνη Δόξα προσφέρεται για πεζοπορίες στις όχθες της, ποδηλατάδες στα 10 χιλιόμετρα της περιμέτρου της, για ψάρεμα στα νερά της και για… αερομοντελισμό στον πεντακάθαρο ορίζοντά της!

 

Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής στον υπεύθυνο εκδρομής Γιώργο Μπενάργο 6974796615.

Όλοι ευπρόσδεκτοι με γεμάτα τεπόζιτα και απαραίτητα μοτοσυκλετιστική ένδυση. Περιμένουμε παλιούς και νέους φίλους να περάσουμε όμορφα.
Come together! Make life a ride!