18 Φεβ -Φάρος Πολεμικού Ναυτικού ΄΄ΜΕΛΑΓΚΑΒΙ΄

18 Φεβ -Φάρος Πολεμικού Ναυτικού ΄΄ΜΕΛΑΓΚΑΒΙ΄

Αγαπητά μέλη, στις 18 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί επίσκεψη/ξενάγηση στον φάρο του Πολεμικού Ναυτικού ΄΄ΜΕΛΑΓΚΑΒΙ΄΄ στο Ηραίο Λουτρακίου.
Επειδη η περιοχή είναι στρατιωτική και έχει ζητηθεί ειδική άδεια για την επίσκεψη της, ζητείται λίστα συμμετεχόντων.
Οσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην επίσκεψη,να το δηλώσουν στον υπεύθυνο εκδρομικού, Σπ.Καψοκαβαδη (6944665125) μέχρι την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.
Το πρόγραμμα της εκδρομής θα ανακοινωθεί σύντομα.
10:00 συνάντηση στα ΣΕΑ ΜΕΓΑΡΩΝ. 10:30 αναχώρηση.
Όλοι ευπρόσδεκτοι με γεμάτα τεπόζιτα και απαραίτητα μοτοσυκλετιστική ένδυση.
Περιμένουμε παλιούς και νέους φίλους να περάσουμε όμορφα.
It’s our DNA!
Ο φάρος στην Άκρα Μελαγκάβι ή Φάρος Ηραίον (από τον αρχαίο ναό της Ηρας που βρίσκεται κοντά του) στη βόρεια είσοδο του όρμου της Κορίνθου και τον χωρίζει από τον κόλπο των Αλκυωνίδων βόρεια. Oδηγεί τα πλοία που πλέουν στον Κορινθιακό και κινουνται προς το λιμάνι και τη διώρυγα της Κορίνθου.
Πρωτολειτούργησε το 1897 με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο και χαρακτηριστικό μία λευκή αναλαμπή ανά 10 δλ. και φωτοβολία 20 ν.μ.. Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ο φάρος παρέμεινε σβηστός.
Το 1947, στα πλαίσια ανασυγκρότησης του φαρικού δικτύου επαναλειτούργησε ως επιτηρούμενος με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο.
Το 1982 ο φάρος ηλεκτροδοτήθηκε, αντικαταστάθηκαν τα μηχανήματα πετρελαίου και λειτούργησε ως επιτηρούμενος ηλεκτρικός με χαρακτηριστικό μία λευκή αναλαμπή ανά 10 δλ. και φωτοβολία 19 ν.μ.
Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται οδικώς από το Λουτράκι προς την λίμνη της Βουλιαγμένης.