5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στη μοτοσυκλέτα σου!

5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στη μοτοσυκλέτα σου!

1. Μην την βάψεις σε διαφορετικά χρώματα

1

Αν φαντάζεσαι ότι τα 1000 ευρώ που έδωσες για την καταπληκτική αερογραφία με τον δράκο στο ρεζερβουάρ ή τα 2.000-3.000 ευρώ για να την βάψεις ολόκληρη στα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας των MotoGP θα αυξήσουν την αξία της μοτοσυκλέτας σου, σε γελάσανε. Όσα κολακευτικά σχόλια κι αν σου έχουν πει για την “μοναδική” εμφάνιση της μοτοσυκλέτας σου, όταν έρθει η ώρα να την πουλήσεις όλοι θα σου γυρίζουν την πλάτη! Όπως κι εσύ, όταν ψάχνεις για μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα κοιτάς να πάρεις όποια είναι πιο κοντά στην εργοστασιακή της μορφή και κατάσταση, έτσι ακριβώς κάνουν και οι άλλοι!

 

 

2. Μην την αφήνεις βρώμικη

Εντάξει, δεν λέμε να είσαι με την μάνικα και τους κουβάδες με τα σαπουνόνερα στο χέρι όλη την ώρα, όμως ένα καλό πλύσιμο μια φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο αν θέλεις η συνολική κατάσταση της μοτοσυκλέτα σου να είναι καλή για αρκετά χρόνια. Το πρόβλημα με την βρώμα δεν είναι μόνο αισθητικό, αλλά επηρεάζει την λειτουργική κατάσταση της μοτοσυκλέτας και σε βάθος χρόνου (όχι πολύ μεγάλου…) μπορεί να σου κοστίσει πολλά χρήματα. Το αλουμίνιο παθαίνει ηλεκτρόλυση, το σίδερο σκουριάζει και τα πλαστικά διασπούνται από την “όξινη λάσπη” που τα σκεπάζει. Το κακό είναι ότι τα σοβαρά συμπτώματα της απλυσιάς δεν φαίνονται αμέσως και όταν πλέον τα αντιληφθείς είναι πολύ αργά. Επίσης όταν η μοτοσυκλέτα είναι καθαρή, μπορείς να εντοπίσεις εύκολα τις μικρές φθορές και να τις επιδιορθώσεις γρήγορα και φτηνά πριν γίνουν μεγάλος μπελάς.

 

3. Μην πουλάς τα γνήσια εξαρτήματα

Έβαλες την ολοκαίνουρια εξάτμιση τιτανίου και τώρα έχεις μια βρώμικη, βαριά σιδερένια εξάτμιση μέσα στο σπίτι σου και η γυναίκα σου σε έχει πρήξει. Οπότε σου έρχεται η φοβερή ιδέα να την πουλήσεις για ανταλλακτικά και να βάλεις και κάνα φράγκο στην τσέπη. Όχι, μην το κάνεις! Διότι αν έρθει η ώρα να πουλήσεις την μοτοσυκλέτα σου δεν πρόκειται να πάρει ούτε μισώ ευρώ παραπάνω επειδή έχει after market εξάτμιση. Αντίθετα, αν ξαναβάλεις την γνήσια εξάτμιση πάνω και πουλήσεις την after market ξεχωριστά, το κέρδος σου θα είναι πολύ μεγαλύτερο

 

4. Μην παραμελείς την αλυσίδα της

Φρόντισε να λιπαίνεις, να ρεγουλάρεις και να ελέγχεις την αλυσίδα σε πολύ τακτικά χρονικά διαστήματα.  Η αλυσίδα δεν είναι ακριβό ανταλλακτικό, όμως το κιβώτιο ταχυτήτων είναι! Μια υπερβολικά τεντωμένη ή χαλαρή αλυσίδα μπορεί εύκολα να ξεχαρβαλώσει το κιβώτιο ταχυτήτων σε μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης μια κακοσυντηρημένη αλυσίδα μπορεί να κοπεί ανά πάσα ώρα και στιγμή και να βρεθείς στα φιλόξενα κρεβάτια του ΚΑΤ

 

5. Μην κάνεις εργασίες με κακής ποιότητας εργαλεία

Έκανες shopping therapy  στα Lidl με την γυναίκα σου και το μάτι σου έπεσε πάνω σε ένα πλήρες σετ εργαλείων συνεργείου με 5,99€. Τρελή ευκαιρία!!! Το αγόρασες και τώρα σε τρώει ο κώλος σου να βιδώσεις και να ξεβιδώσεις κάτι… Μακριά από την μοτοσυκλέτα σου! Τέτοιου είδους φτηνιάρικα εργαλεία μπορούν να καταστρέψουν τα κεφάλια από τις βίδες και πέρα από τον μπελά να αντικαταστήσεις την χαλασμένη βίδα, υπάρχει περίπτωση να μην βρίσκεις την κατάλληλη βίδα… Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος για να μάθεις γιατί ο μηχανικός σου έδωσε 50 ευρώ για ένα κατσαβίδι.

πηγή