Eιδικά οχήματα έκτακτης ανάγκης από την BMW!

Eιδικά οχήματα έκτακτης ανάγκης από την BMW!

 

Το BMW Group θα παρουσιάσει και πάλι μια επιλογή ειδικών οχημάτων έκτακτης ανάγκης και ειδικών σκοπών για ομάδες διάσωσης, πυροσβεστικές υπηρεσίες, γιατρούς έκτακτης ανάγκης και αστυνομικές δυνάμεις στην εμπορική έκθεση RETTmobil που θα διεξαχθεί στη Fulda της Γερμανίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για 17η φορά και κατατάσσεται ως η κορυφαία εμπορική έκθεση της Ευρώπης για υπηρεσίες διάσωσης με περίπου 500 εκθέτες και περισσότερους από 25.000 επαγγελματίες επισκέπτες.

Η BMW και η BMW Motorrad θα παρουσιάσουν έξι διαφορετικά οχήματα έκτακτης ανάγκης, όπως η BMW Σειρά 4 Gran Coupe, η BMW X5 και η BMW Σειρά 2 Gran Tourer για ασθενοφόρα καθώς και μια νέα BMW Σειρά 5 Sedan ως όχημα έκτακτης ανάγκης και φυσικά μια μοτοσικλέτα έκτακτης ανάγκης με βάση την BMW R1200RT.

Οι μοτοσικλέτες είναι ιδανικές για ανάπτυξη σε αστικές περιοχές, όπου η ευελιξία τους επιτρέπει να φτάσουν στον προορισμό τους, ακόμη και σε πυκνή κίνηση, ταχύτερα από τα οχήματα.

Η R1200RT παρουσιάζεται σε ένα νέο χρώμα “RAL” και διαθέτει πολλές επιλογές, όπως θερμαινόμενο μονό κάθισμα με ραδιόφωνο, πρόσθετη μπαταρία, κεραία 380 MHz, σειρήνα και σύστημα δημόσιων διευθύνσεων, καθώς και οπτικά χαρακτηριστικά Όπως φάρους LED που αναβοσβήνουν και σηματοδότη διακοπής. Η προετοιμασία ραδιοφώνου περιλαμβάνει καλωδίωση για το σύστημα SEPURA Tetra BOS.

Η ιστορία των οχημάτων έκτακτης ανάγκης BMW ξεκινά από τη δεκαετία του 1950. Εκείνη την εποχή, η αστυνομία του Μονάχου έθεσε σε λειτουργία νέα περιπολικά αυτοκίνητα με βάση τις BMW 501 και 502. Αυτά τα sedans παρουσίασαν μεγάλους εξακύλινδρους και οκτακύλινδρους κινητήρες.

Σήμερα, η εμπειρία της εταιρείας στην κατασκευή οχημάτων έκτακτης ανάγκης για την αστυνομία, τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, τις ομάδες διάσωσης και τις κυβερνητικές οργανώσεις αποτελεί πηγή υπερηφάνειας. Η σειρά των διαθέσιμων οχημάτων περιλαμβάνει εννέα σειρές (2 σειρές Gran Tourer και 2 σειρές Active Tourer, 3 Series, 5 Series και 7 Series, X1, X3, X5 και i3) καθώς και τέσσερα μοντέλα μοτοσυκλετών (F700GS, F800GS, F800GT, R1200RT).

Οι μοτοσικλέτες της BMW που χρησιμοποιούνται από τις δημόσιες αρχές εγκαταλείπουν το εργοστάσιο της BMW ως ολοκληρωμένες λύσεις. Από το 1970, περισσότεροι από 130.000 μηχανές έχουν πωληθεί σε περισσότερες από 150 χώρες.

πηγή