Ήδη 3 αναβάτες νεκροί στο φετινό ΤΤ Isle of Man

Ήδη 3 αναβάτες νεκροί στο φετινό ΤΤ Isle of Man

Είναι ο πιο επικίνδυνος, ο πιο παρανοϊκός αγώνας στον πλανήτη και η μακροσκελής λίστα θυμάτων το αποδεικνύει. Ο λόγος για το θρυλικό TT Isle Of Man, την τρομακτική μάχη μοτοσυκλετών στο μικρό νησί της Ιρλανδικής θάλασσας.

Φέτος διεξάγεται για 98 φορά και μέχρι πέρυσι στη διαδρομή 37 μιλίων (που για τους 2 τροχούς αποτελεί ενδεχομένως την αντίστοιχη της «Πράσινης Κόλασης» του παλιού Νίρμπουργκρινγκ για τους 4) είχαν χάσει τη ζωή τους 251 αγωνιζόμενοι! Δυστυχώς, φέτος αυτή η καταραμένη λίστα έχει ήδη αυξηθεί κατά τρεις…

H πρώτη απώλεια ήρθε το βράδυ της Τρίτης και αφορούσε τον Davey Lambert. O 48χρονος Άγγλος που έκανε φέτος ντεμπούτο στην επική αυτή μάχη, συμμετείχε στον αγώνα Superbikes. Εκκίνησε 61 ανάμεσα σε 69 αγωνιζόμενους, είχε ανέβει 49 αλλά έχασε τον έλεγχο στη Greeba Castle στον τρίτο γύρο. Δέχθηκε άμεσα τη φροντίδα του ιατρικού επιτελείου, πριν μεταφερθεί στο τοπικό νοσοκομείο Nobles κι από εκεί στο Aintree στο Λίβερπουλ όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Η δεύτερη απώλεια ήρθε το πρωί της Τετάρτης και τον αγώνα Superstock. Στον πρώτο κιόλας γύρο του αγώνα, ο 28χρονος Ολλανδός Jochem van den Hoek που έκανε πέρυσι ντεμπούτο στο TT Isle of Man, εκκίνησε 36 και μόλις στο 11 μίλι του πρώτου γύρου, στο επικίνδυνο κομμάτι Snaefell πάνω στο βουνό, έχασε τον έλεγχο – μαζί και τη ζωή του.

Το κακό τρίτωσε με τον Alan Bonner, έναν πιο έμπειρο αυτή τη φορά αναβάτη στη συγκεκριμένη δοκιμασία. Ο 33χρονος Ιρλανδός σκοτώθηκε στις δοκιμές του αγώνα Senior TT έχοντας πτώση στο 33 μίλι της διαδρομής, στο κομμάτι πάνω στο βουνό.

Πηγή