BMW R1600C concept!

BMW R1600C concept!

Η BMW είναι μια από τις ηχηρές απουσίες στην κατηγορία των νεορετρό cruisers, αφού από την εποχή των R1200/850C δεν έχει παρουσιάσει κάποια πρόταση, σε μια αγορά μάλιστα που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται παγκοσμίως σε τροχιά ανάπτυξης, με μοτοσυκλέτες όπως το XDiavel της Ducati ή το Bobber της Triumph. Η τελευταία φορά που κάποιο cruiser έφερε το έμβλημα της BMW στο ρεζερβουάρ του ήταν το 2005 και έκτοτε μόνο το Bagger, που προορίζεται κυρίως για την αμερικάνικη αγορά, έχει απομείνει ως η μοναδική εναλλακτική των Βαυαρών.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, ένας από τους μεγαλύτερους βελτιωτικούς και customizing οίκους της Γερμανίας που ασχολείται αποκλειστικά με μοτοσυκλέτες της BMW, η Wunderlich, μπήκε στη διαδικασία να δημιουργήσει –αρχικά στο χαρτί- το συγκεκριμένο concept που χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 1600 κυβικών, δίνοντάς μας μια εικόνα για το πώς θα μπορούσε να είναι το R1600C. Το μπροστινό είναι το πατενταρισμένο σύστημα της BMW Duolever, ενώ το μικροσκοπικό υποπλαίσιο παίζει και τον ρόλο της σέλας. Βάσει της φωτογραφίας, το όργανο είναι μια λιτή ψηφιακή οθόνη πάνω στο ρεζερβουάρ, ενώ ο προβολέας κυριαρχεί στο μπροστινό μέρος, θυμίζοντας αρκετά τους αντίστοιχους προβολείς των παλαιότερων “R” της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Τα δύο κοντά τελικά της εξάτμισης βγαίνουν χαμηλά και πίσω από τον κινητήρα, ενώ φυσικά δεν υπάρχει καν υποψία για συνεπιβάτη.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Wunderlich, ο αντικαταστάτης του R1200C, που για πολλούς εμπεριείχε την αμερικάνικη οπτική του να οδηγείς μια BMW, είναι κάτι που αναμένει με ανυπομονησία το κοινό. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία κίνηση από το Μόναχο. Αυτή ήταν η αφορμή, για να δημιουργήσουν μαζί με τον σχεδιαστή Nicolas Petit το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, που αποτελεί τον σύγχρονο απόγονο του R1200C και χαρακτηρίζεται από λεπτομέρειες υψηλής αισθητικής και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις. Μάλιστα, θέλοντας να τονίσουν την ιδιαιτερότητα του concept, κλείνουν το δελτίο τύπου λέγοντας πως “αν το Baggerείναι ένα αμερικάνικο sedan, τότε η δική μας μοτοσυκλέτα είναι ένα muscle car που μπορεί να προσφέρει και τις χαρές του cruising και πολλά περισσότερα πράγματα!”

Πηγή