Καταγγελία προς τον Υπουργό Μεταφορών-Πειραϊκού συλλόγου κινητικά αναπήρων

Καταγγελία προς τον Υπουργό Μεταφορών-Πειραϊκού συλλόγου κινητικά αναπήρων

Καταγγελία προς τον Υπουργό Μεταφορών.
Αρ. Πρωτ. Υπ. Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων 12236/19-10-2017

Κύριε υπουργέ, Χρήστος Σπίρτζης

Αγόρασα ένα αναπηρικό μηχανάκι από τη Γερμανία το οποίο μπορώ να οδηγώ από το αναπηρικό καροτσάκι. Εδώ και ενάμιση μήνα περίπου και παρόλο που μου ζήτησαν να περάσω ΚΤΕΟ από το ελληνικό (το οποίο έκανα, το μέτρησαν και το ενέκριναν) δεν μπορώ να βγάλω πινακίδες κυκλοφορίας γιατί όπως μου λένε πρέπει να πάρω ειδική έγκριση η οποία στοιχίζει από 1.000 έως 2.500 ευρώ.
Και ρωτώ ένα μηχανάκι 72 κυβικών το οποίο αγοράστηκε από τη Γερμανία μεταχειρισμένο και το οποίο κυκλοφορούσε στην Αγγλία με άδεια κυκλοφορίας, όπου εδρεύει η εταιρία www.nippi.co.uk που τα βγάζει εδώ και 30 χρόνια δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και θα πρέπει σύμφωνα με τον κάθε διεκπεραιωτή να πληρώνουμε τόσα χρήματα;
Ήμαρτον είναι για να με μεταφέρει με το αναπηρικό καρότσι μου, ειδικό όχημα!
Σημειωτέον ότι το όχημα έχει εκτελωνιστεί κανονικά και πέρασε δημόσιο ΚΤΕΟ στο ελληνικό πριν 3 εβδομάδες περίπου, το οποίο δεν μπορούν να μου εξηγήσουν γιατί, ενώ την ημέρα που πέρασα μου είπαν ότι σε 2-3 μέρες θα πάρω πινακίδες.
Επιτέλους να γίνουμε άνθρωποι και Ευρωπαίοι. Δεν είναι κατάσταση αυτή ούτε είναι κάποιο όχημα προς εμπόριο εκμετάλλευση ή κανένα πολυτελές. Είναι για τη μεταφορά ενός αναπήρου.

Ευχαριστώ και είμαι στη διάθεσή σας για την προσκόμιση οποιουδήποτε εγγράφου ή απάντηση ερώτησης.

Ο πρόεδρος του
Πειραϊκού συλλόγου κινητικά αναπήρων
Δρ. Βασίλειος Δημητριάδης