To BMW Boxer Cup επιστρέφει!!!

To BMW Boxer Cup επιστρέφει!!!

Από το 2001 έως το 2004 το BMW BoxerCup πρoσέφερε συγκινήσεις στους θεατές του MotoGP, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike και άλλων πρωταθλημάτων. Και τώρα, η BMW ξαναφέρνει τον boxer κινητήρα στη σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το νέο BoxerCup ξεκινά την άνοιξη του 2018 με όλους τους συμμετέχοντες αναβάτες στη σέλα εντελώς ίδιων R nineT Racer, εξελιγμένων ειδικά για αγωνιστική χρήση. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί στις 23-24 Ιουνίου στα πλαίσια του ADAC Classic στην πίστα του Sachsenring στη Γερμανία. Οι υπόλοιποι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του International German Motorcycle Championship (IDM). «Δίκαιος ανταγωνισμός με ολόιδιες μοτοσυκλέτες που συνδυάζουν στιλ με ένα εντελώς προσωπικό χαρακτήρα. Ανυπομονούμε να ξαναζωντανέψουμε το BMW Motorrad BoxerCup και να προσφέρουμε συγκινήσεις στα πλήθη μέσα στις πίστες με αυτόν τον γεμάτο συναίσθημα Boxer κινητήρα», δήλωσε ο Henning Putzke, επικεφαλής της BMW Motorrad Γερμανίας.

Οι κανονισμοί υπόσχονται συναρπαστική δράση, με τη νίκη ή την ήττα να κρίνονται αποκλειστικά από την ικανότητα και αποφασιστικότητα των αναβατών. Οι συμμετέχοντες θα οδηγήσουν τις R nineT Racer με τους αερο-ελαιόψυκτους boxer κινητήρες των 1.170cc και 110 hp. Όλες οι μοτοσυκλέτες θα υποβληθούν στις ίδιες ακριβώς μετατροπές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται επανασχεδιασμένο μπροστινό πιρούνι της Wilbers, νέα καπάκια κυλινδροκεφαλών, ποδιά κινητήρα και πίσω καλύμματα της Ilmberger Carbonparts, σπορ αμορτισέρ και εξάτμιση τιτανίου της Akrapovič, ABS της BMW Motorrad με αγωνιστικό λογισμικό, Brembo τακάκια φρένων, προηγμένα αμορτισέρ τιμονιού της Müller Präzision και ενιαία ελαστικά της Metzeler. Η προετοιμασία όλων των μοτοσυκλετών θα γίνεται στα κεντρικά της BMW Μotorrad στο Μόναχο. Εξαρτήματα όπως το πλευρικό σταντ, οι καθρέπτες, η βάση της πινακίδας, τα φλας και τα φώτα αφαιρούνται εντελώς. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν, μπορεί να επανέλθει στην αρχική της μορφή και να πιστοποιηθεί για χρήση σε δημόσιο δρόμο. Με στόχο την εξασφάλιση ίδιων πιθανοτήτων επιτυχίας για όλους τους αναβάτες, δεν επιτρέπεται καμία μετατροπή πέρα από εκείνες που έχουν γίνει στο Μόναχο, εκτός βέβαια των αισθητικών παρεμβάσεων στο χρώμα και της τοποθέτησης αυτοκόλλητων. Όλα τα τεχνικά εξαρτήματα και τα αναλώσιμα είναι πιστοποιημένα με ακρίβεια και ελέγχονται από τον κανονισμό. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται περαιτέρω “πείραγμα” σε κινητήρα, πλαίσιο ή/και περιφερειακά.

Για τη νέα σεζόν του BMW Motorrad BoxerCup υπάρχουν θέσεις για 30 συμμετοχές. Πέρα από τους βασικούς συμμετέχοντες, στους αγώνες θα λάβουν μέρος και διάσημοι προσκεκλημένοι με δύο VIP μοτοσυκλέτες. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι οι αναβάτες άνω των 18 ετών που έχουν στην κατοχή τους εθνική αγωνιστική license Β και άνω ή ανάλογη που έχει εκδοθεί από άλλο εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIM. Προϋπόθεση αποτελεί η αγορά μίας BMW R nineT Racer στην ειδική έκδοση για BoxerCup. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά πακέτα κατά την αγορά της. Η προσφορά ξεκινά από το βασικό πακέτο, που περιλαμβάνει μόνο τη μοτοσυκλέτα και φτάνει μέχρι το πακέτο VIP, στο οποίο περιλαμβάνεται μεταφορά και φύλαξη, ασφαλιστική κάλυψη, γεύματα τα Σαββατοκύριακα των αγώνων και άλλες υπηρεσίες. Η BMW Motorrad παρέχει επίσης τη δυνατότητα ενοικίασης της μοτοσυκλέτας για όλη τη σεζόν του 2018 ως εναλλακτική λύση στην αγορά μίας καινούργιας. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει για το κοινό στον παρακάτω σύνδεσμο.

Η αγωνιστική χρονιά του BMW Motorrad BoxerCup περιλαμβάνει τους εξής αγώνες:

1. 23-24 Ιουνίου ADAC Classic Sachsenring Γερμανία
2. 7-8 Ιουλίου Zolder Βέλγιο
3. 28-29 Ιουλίου Schleiz Γερμανία
4. 25-26 Αυγούστου Lausitzring Γερμανία
5. 8-9 Σεπτεμβρίου ΤT Circuit Assen Ολλανδία
6. 29-30 Σεπτεμβρίου Hockenheim Γερμανία

πηγή